Hackathoni võitis meeskond nimega Woodsound, kes disainis esmase prototüübi kõlarist, mida saab nii kaasas kanda kui kodukinos kasutada. Kõlarit eristab teistest sarnastest puidust ümbris.

Triin Mahlakõiv, SA Tallinna Teaduspargi Tehnopol programmijuht ütles, et päeva eesmärk oli õpilastele anda teadmisi, kuidas jõuda oma äriideest töötava lahenduseni võimalikult väheste ressurssidega, kiiresti ja nutikalt tegutsedes.

„Õpilased said proovida, kuidas kaasata klienti või tarbijat tootearendusse ning tutvuda startup tööriistadega, mis aitavad mõelda läbi ärimudelit ja saada aru, kes võiks olla huvitatud nende toote eest maksmast,“ lisas Mahlakõiv.

Zürii liige ja ettevõtlusministri nõunik Mailis Alt jäi päevaga väga rahule: „Päev tõestas just seda, et juba gümnaasiumi astmes tuleb oluliselt rohkem ettevõtlikkust õpetada ja ettevõtlusõppega tegeleda. Noortel on väga palju elulisi ja huvitavaid ideid, kuid puudu jääb just teadmistest, julgusest ja motivatsioonist oma ideid arendada. Siinkohal peakski kool ja riik appi tulema.“

Hackathloni eesmärk oli aidata mõista, et alustamine on lihtne ja esimese toote välja mõtlemiseks pole vaja palju ressurssi.

Mentorite poolt tunnustust saanud meeskonna Zibo liikmed (Martin Luts, Daniel Zajes,Gregor Mattalo ja Ingmar Tops) said hackathonil julgustust ja plaanivad õpilasfirma OÜ-ks registreerida.

„Idee, mida täna esitlesime, oli pigem üsna värske, aga saime juba palju positiivset vastukaja! Saime ka teada, et äri alustades tuleb mõelda paljudele asjadele,
nagu näiteks on tarvis tunda erinevaid seadusi ja saada erinevaid lubasid, et ideed ellu viia. Startupiga alustamiseks on kõige lihtsam reaalselt tegutsema hakata.“

Hackathonil osales 65 Viimsi kooli majandussuuna õpilast, kes meeskondadesse jagatuna arendasid 11 erinevat toodet:

  1. BodHug - Eesti puidust pudeli ja klaasihoidja.
  2. Woodsound - Eesti disaini toode, puidust kõlar kahes mõõdus: kaasaskantav ja kodukino osa.
  3. T.Õ.T.V - tee õige tuleviku valik, digitaalne platvorm, mis toetab noorte karjääri ja erialade valikuid läbi erinevate isiku- ja erialatestide.
  4. Tudengi- ja Töövarjuandmebaas – karjäärivaliku platvorm, mis viib kokku ettevõtted tudengite ja karjäärimuutuse ees olevate isikutega, kes soovivad lühiajaliselt olla töövarjuks mõnele professionalile.
  5. MEVIA - ülemaailmne ülikoolide valikusuundade ja kursuste andmebaas, mis võimaldab inimesel oma õppesuuna või kursuse valikul leida ühest kohast kõik vajalik info.
  6. Rätik Touel - magnetiga saunalina, mis annab inimesel võimaluse oma saunalina kinnitada enda ümber lihtsalt, kasutades magnetkinnitust.
  7. Creme - looduslik niisutav kätekreem, mis kuivab ruttu ja ei ole õline.
  8. TrippiHippi – unikaalne disainikott erinevate värvirikaste tikanditega.
  9. Šokolaadimedal - erineva maitse ja suurusega šokolaadimedalid.
  10. Zibo - mobiilirakenduse kaudu koju tellitav toidukarp, kus on sees retsept ja täpsed kogused tervisliku toidu valmistamiseks.
  11. Krõpõ – Müslipallid, ehk tervislik amps, mida saab lihtsasti kaasas kanda ja sobival hetkel kõhtu täita.

Päeva lõpus tutvustati noortele erinevaid inkubaatoreid, programme ja meetodeid, mis toetavad nende ideede edasist arengut.

Jaga
Kommentaarid