“Soovin kõigile kasvavatele ettevõtjatele pärituules purjetamist, sest vastutuules liikumine kulutab liialt palju energiat,” lõpetas Kaju oma avakõne.

Eile toimus juba viies Kasvuettevõtjate päev, mis oli ka üle-eestilise ettevõtlusnädala avaürituseks.

Päeva jooksul toimus kolm sessiooni, kus osalejatel tuli lahendada mitmekülgseid kaasusi. Esimene neist keskendus tehnoloogiate taaskasutamisele, mille eesmärk oli välja tuua jätkusuutlikkuse ja vastutustundlikkuse olulisus ettevõtetele.

Üritusel võttis sõna ka Peeter Allik, AS Jalax üks omanikest, kes kirjeldas värvikalt tööstusest toimuvat ning tutvustas osalejatele ettevõtte kogemusi erinevate tootmisstrateegiat. Samuti kirjeldas Allik tarneprotsesside jätkusuutlikkuse ja stabiilsuse olulisust ning tõi välja, et allhangete koostöö ja püsivus on tööstusettevõtjale tunduvalt olulisemad kui hetkehind. “Lepingust kinnipidamine on raskem tarnijale kui kliendile,” tõdes Allik.

Päeva lõpetas Janek Pohla, Tahe Outdoors AS juhatuse liige, kes rääkis enda kogemusest välisfirmade ostmisest. “Uuel turule ettevõtlusega alustamisel on hästi oluline oma strateegiaid vajadusel muuta või kohaldada. Sünergia loomine on tõeline väljakutse,” sõnas Pohla.

Päeva jooksul oli osalejatel võimalik jagada ka oma ettevõtte kontakte, et vahetada väärtuslikke kogemusi ning pakkuda uusi koostöövõimalusi.

Ettevõtlusnädala üritused toimuvad Tallinnas, Tartus, Pärnus, Narvas, Viljandis, Raplas, Valgas ja Võrus. Nädala eesmärgiks on tõsta ühiskonna ettevõtlusteadlikkust ning arendada ettevõtjate teadmisi.

Rohkem infot Ettevõtlusnädal 2015 kohta leiab kodulehelt (www.eas.ee/ettevotlusnadal) ja Facebook’ist (www.facebook.com/ettevotlusnd).

Jaga
Kommentaarid