Peaesinejaks on seekord Islandilt pärit ja „LazyTown’i“ nimelist teleshow’d omav Magnus Scheving, kes räägib oma inspireeriva loo, kuidas Islandi väikesest külast pärit poiss jõuab ühel päeval kätt suruma USA presidendi Barack Obamaga. Magnuse eesmärk jagada inspiratsiooni ja motiveerida inimesi tegema seda, mida tegelikult sisimas tahaksid, hoolimata sellest, kui utoopiline see tundub.

Samuti võib kuulata ettevõtja Aasia turu eksperdi Sonny Aswani kõnet, kes räägib oma kogemusest äritegevusest Eestis ning toob esile kahe ettevõtluskultuuri suurimad erinevused. Üheksakümnendate keskpaigas siin tegutsema hakanud Aswani on ühtlasi esimene välismaa ettevõtja, kellele on antud teenete eest Eesti kodakondsus. Samuti on talle omistatud ka Valgetähe teenetemärk, autasu „Töökohtade loomise eest Eestis“, aasta välisinvestori tiitel. Lisaks Toloram Grupi juhtimisele tegutseb Aswani hetkel ka Eesti Vabariigi aukonsulina Singapuris.

Lisaks astuvad ettevõtjate päeval üles kohalikud ettevõtjad, tänavuse Ettevõtluse Auhind 2016 nominendid. Nad on muuhulgas paistnud silma uute ärimudelite turule toomisega, täieliku disainijuhtimise rakendamisega oma ettevõttes, on piirkonna ettevõtluse edendajad ja oma töötajate heaolu eest hoolt kandvad või on saavutanud rahvusvahelist äri ja on välisturgudel konkurentsivõimelised.

Noore ja alustava ettevõtja vaatenurgas jagab kuulajatega muljeid Jorma Jürisaar, kes on kodulehtede loomist automatiseeriva startupi Weps tegevjuht.

Päeva juhib EASi nõukogu liige ja AS Molycorp Silmeti juhatuse esimees David O’Brock. Ürituse võtab kokku EASi juhatuse esimees Hanno Tomberg oma lõpukõnega. Konverents toimub sel aastal Tallinnas Vaba Laval ning pileteid sellele saab soetada Piletilevist.

Ürituse kohta võib rohkem infot leida ettevõtlusnädala kodulehelt.

Jaga
Kommentaarid