Nädal algab Ettevõtjate infopäevaga, kus infot jagavad oma ala spetsialistid Raplamaa Arendus- ja Ettevõtluskeskusest, Eesti Töötukassast, Raplamaa Partnerluskogust ning Eesti Patendiametist. Sellele järgneb lõunatunni ajal toimuv Nõustamiskohvik, kus inimestel on ürituse esimese poole esinejatega võimalik suhelda. Samuti toimub esmaspäeval veel Ekspordiseminar, kus võib teadmisi saada eelkõige Saksamaa turu kohta ning kuulata selle eripärasid tundvate inimeste ettekandeid. Päeva õhtuses programmis on veel Rapla Ettevõtjate Ühingu poolt korraldatav Ettevõtjate esmaspäev, mille külaliseks on ettevõtja, ajakirjanik ja maailmarändur Tiit Pruuli.

Teisipäev on Ettevõtlusnädala noortepäev. Rapla Vesiroosi Gümnaasiumi noorte eestvedamisel saab osaleda sotsiaalse ettevõtluse töötubades ning kuulata Uuskasutuskeskuse juhataja Katriin Jüriska loengut.

Kolmapäeval toimub Kehtna Kutsehariduskeskuses kutsetega Raplamaa Majandusfoorum „Investeeri Raplamaale! Investeeri teadusesse!“, mille tänavused esinejad on Tallinna Tehnikaülikooli innovatsiooni ja ettevõtlussuhete prorektor Tea Varrak, innovatsiooni- ja ettevõtluskeskus MEKTORY direktor Viktor Muuli, Eesti Teadusagentuuri nutika spetsialiseerumise valdkonnajuht Urmas Sannik, AS Toidu- ja Fermentatsioonitehnoloogia Arenduskeskuse tegevjuht Liis Läll, Kehtna Kutsehariduskeskuse toitlustusvaldkonna kutseõpetaja ja Neljapäeva Restorani tulihingeline eestvedaja. Lisaks on võimalik kuulata teaduse rakendamisest erinevates ettevõtetes.

Neljapäeval toimub Raplamaa Ettevõtluspäev Tohisoo mõisas. Tegemist on inspiratsioonipäevaga praegustele ja tulevastele ettevõtjatele, kus on võimalik osa saada kogenud ettevõtjate ettekannetest, edulugudest ja praktilistest näpunäitest. Peaesinejaks olev koolitaja ja visionäär Alar Ojastu jagab värsket perspektiivi ärile, elule ja suhetele. Juttu tuleb ka muutustest ettevõtluses ja sellest, kuhu ärid on liikumas.

Neljapäeva õhtul toimub hubane ja mõnus Salongiõhtu TaevaniMaani Meistrikojas, mille käigus räägivad oma ettevõtmistest ja ettevõtlusest Maria ja Marek Mettas, esineb akustiliselt ultrapopp noortebänd The Notes ning jagab osalejatega ettevõtlusmõtisklusi Evelin Ilves. Salongiõhtu eestvedajateks on Ettevõtlikud Naised Raplamaal.

Reedel saab alguse Ettevõtlusnädala viimane sündmus, milleks on Raplamaa noortele suunatud 24-tunnine ettevõtluslaager, mis toimub Raplamaa Kaasaegse Kunsti keskuse ruumides ja mida viivad läbi MTÜ SENT liikmed, kes selliseid laagreid juba mitmeid aastaid Eestis pakuvad.

Ettevõtlusnädala kava ja registreerimisinfo on nähtav kodulehel.

Ettevõtlusnädala eesmärgiks on arendada inimestes ettevõtlikku eluhoiakut, soosivat suhtumist ettevõtlusesse ning innustada kasvupotentsiaaliga ettevõtjaid astuma ettevõtluses edasisi samme. Ettevõtlusnädala programmi moodustavad ettevõtlikkust edendavad kohalikud algatused erinevates Eesti maakondades.

Jaga
Kommentaarid