Olenevalt sellest, kuidas investeerida, võib investeerimine olla midagi muud kui varem kirjeldatu. Parimal juhul on see aeglane, isegi igav, kuid potentsiaalselt väga tulus. Selleks tuleks vältida mõnda levinud viga.

1. Mõtlemine on liiga raske
Peenetes ülikondades lipsustatud tegelased näitavad telesaadetes graafikuid ning jätavad mulje, et ise investeerida on ikka jube raske. Nende firma oleks valmis tasu makstes teie eest selle töö ära tegema. Kuigi kohati on abi kasulik, ei tasu sellest eksiteele sattuda – investeerimine ei ole nii keeruline, kui seda püütakse näidata. Seda niikaua, kui vältida kiirelt rikkaks saamise skeeme ning kuumi soovitusi.

2. Õige aja ootamine
Sageli võib kuulda selliseid mõttekäike – aktsia tõusis, ma ootan, kuni see langeb või aktsia kukkus, ma ootan, kuni see jälle tõuseb. Investeerimisel ei ole ideaalset ajastust – välja arvatud muidugi graafikul vaatamine, mida oleks võinud teha, kuid paremale poole ette ei näe keegi. Tuleb plaanida olla pikaajaline investor. Põhjade ja tippude püüdmise asemel on tähtsam alustada ja jätkata investeerimist.

3. Kohese tulemuse ootamine
Vahel läheb sedasi, et kohe kui ostad, langeb aktsia hind. Korduvalt. Tundus, et kõik on sinu vastu. Tegelikult on see üsna tavapärane. Tähtis on see, kas teenitakse või kaotatakse raha. Mitte kohe, vaid pikemas perspektiivis. Investeerimine on pikaajaline tegevus. Jätka säästmist ja investeerimist ja oota. Kui kohe õnnestub teenida, olete õnnelikud. See on juhuslik. Kui ei teeninud kohe, siis olete õnnetu. Pikaajaliselt investeerides ei ole sellel tähtsust.

4. Liiga tihti tehingute tegemine
See on sageli seotud kohe tulemuste saavutamise vajadusega. Osta ja hoia. Püüa seista vastu kiusatusele kaubelda. Muidu rikastad teenustasudega vaid panka.

5. Keskmistamise unustamine
Iga investor teeb vigu – isegi investeerimise suurmeister Warren Buffett. See on osa investeerimisest. Võta oma sõbraks riskide hajutamine ja aeg. Ka parimad aktsiate valijad tabavad ehk 6 juhul 10st, kuid nende kuuega teenitu peab ületama halbade valikutega kaotatut. Kui loodate täiuslikkust, siis pettute. Vead on edu hind.