Almawadi töötab investeerimisportaalis Bareksa.com.

Õnnetuses sai kannatada 72 inimest, kuid surma ei saanud keegi, teatas Jakarta politsei. Turvakaamera videosalvestuses on näha, kuidas börsipõrand kukkus kokku kui tosinkond üliõpilast kõndisid. Seejärel täitis õhku tolm ja metallkonstruktsioonid kukkusid korrus madalamale.

Vaatamata toimunud õnnetusele ei mõjutanud see kuidagi börsil kauplemist. Indoneesia börs peatas lõunapausiks kauplemise ja kauplemine taastus tavapärasel ajal pärast lõunapausi. Aktsiaindeks tõusis täna 0,2 protsenti, 6382,195 punktini.

„Kauplemine kulges tavapäraselt vaatamata intsidendile,“ ütles börsijuht Tito Sulisto. „See kinnitas, et meie päästeplaanid töötasid edukalt.“

Uurimise käigus ei leitud jälgi, nagu oleks tegemist lõhkeaine plahvatusega, teatas politsei. Hoone omanik ja börs jätkuvad uurimist, et mis põhjustas põranda kokkuvarisemise.

Börsikompleks koosneb kahest 32-korruselisest pilvelõhkujast. Hoones asub ka Maailmapanga kohalik kontor.

Börs läks 1995. aasta mais üle automatiseeritud kauplemisele, puhastades börsipõranda maakleritest. Indoneesia president Joko Widodo külastas börsi 2017. aasta viimasel kauplemispäeval, mis oli kuue kuu jooksul tema kolmas börsi külastus.