Teadmatus tundmatuse ees on pärssinud paljude inimeste rahapaigutusi. Eestis elavate inimeste finantskirjaoskus on paranenud, kuid arenguruumi jätkub. Sestap vaatamegi selles rubriigis nullist peale erinevaid rahapaigutamise võimalusi ja kas neid õnnestub enda kasuks teenima panna. Ei maksa arvata, et raha paigutamine ja huvi tundmine oma rahapaigutuste käekäigu vastu oleks vaid rikaste privileeg. Ehk on nende heas rahaseisus „süüdi“ kõrgepalgaline töökoht, pärandus või tegelemine ettevõtlusega?

Kes ei oleks unistanud oma ettevõtte loomisest, mis osutuks edukaks rikkuse kasvatamise vahendiks. Unistuse ellu viinuid on vähem. Kõik ei ole ettevõtja tüüpi, kuid see ei tähenda, et nad ei saaks kaudselt ettevõtluses osalemisega teenida. Kui ettevõtja igapäevaseid muresid ja rõõme ning pikki tööpäevi kogeda ei soovi, siis neile pakubki aktsiaturg kapitali paigutamisel alternatiivi. Ka väikestele summadele. Nii saadakse osa ettevõtte edust ja ebaedust. Ettevõtete valikul ei tasu piirduda vaid Tallinna börsil pakutavaga 15 ettevõttega. Sama lihtne nagu koduturul aktsiate ostmine ja müümine on siin tegutsevate pankade vahendusel tehingute tegemine New Yorgis, Frankfurdis, Londonis, Helsingis või Stockholmis. Nimekirja võiks jätkata. Valikus on kümnete tuhandete ettevõtete aktsiad. Ka kõige tuntumates ettevõtetes saab osaleda, eelduseks on nende börsil olek.

Vaatame ka kinnisvara, võlakirju, fonde, kulda, tooraineid ja alternatiivseid rahapaigutuse võimalusi ja kuidas selliseid investeeringuid teha, millised on riskid ja teenimisvõimalused. Kuid sellest juba järgmistes artiklites.