Kõige tuntum hoiuse liik on nõudmiseni hoius. Nimi ise ütleb, et kliendil on igal ajal võimalik seal olevat kontojääki kasutada. Selle toote levinum nimetus on arvelduskonto või vanemast ajast jooksev hoius. See on konto, millele toimuvad töötasu ja pensionilaekumised ning millega on seotud pangakaardid ja millelt toimuvad maksed. Arvelduskonto hädaks on olematu intressitulu, see ongi pigem mõeldud arveldusteks.

Tähtajaline hoius tehakse kindlaks tähtajaks alates nädalast kuni mitme aastani. Tavaliselt nõutakse lühemaajaliste hoiuste puhul suuremat miinimumsummat. Intressimäärad on tavaoludes kõrgemad pikematele perioodidele ja suurematele summadele. Tähtajalist hoiust saab tavaliselt enne tähtaega katkestada, kuid sel juhul jääb kogunenud intress pangale.

Säästu- ehk kogumishoiused võimaldavad vaba raha regulaarselt (näiteks igakuiselt) kõrvale panna. Ka nendelt hoiustelt raha kättesaamise tingimused on vähem piiravad tähtajaliste hoiuste omadest. Need on head mingiks kindlaks eesmärgiks raha kogumiseks. Näiteks aasta-kahe pärast toimuvaks kallimaks puhkusereisiks regulaarselt raha säästmiseks, et reisi kätte jõudes ei selguks, et oi – arvelduskontole ei olegi muude kulutuste kõrval jäänud reisiks piisavalt raha.

Investeerimishoiused on seotud mingi finantsvara hinnaliikumise või tootlusega. Kui veel hiljuti olid need päris levinud rahapaigutamise instrumendid, kus hoiuse põhisumma oli garanteeritud või kaotusvõimalus piiratud, siis tänapäeval selliseid hoiuseid enam ei pakuta. Madalate intressimäärade poliitika andis sellele pangatootele kabelimatsu – neid ei saa enam mõistlikel tingimustel kokku panna ja seetõttu ka kundedele pakkuda.

Kuigi levinuimad on eurodes hoiused, saab neid teha ka teistes valuutades. Valuutade valik on aastatega kokku kuivanud ja see võib olla pankade lõikes küllaltki erinev.

Hoiused on kõige väiksema riskiga rahapaigutuskoht, kuna teatud summani on hoiused tagatud. Eestis hüvitatakse hoiused kuni 100 000 euroni. Nimekiri, mis pankade hoiused kuuluvad hüvitamisele Eesti tagatisfondist, leiab Tagatisfondi koduleheküljelt http://www.tf.ee/hoiuste-kaitse/ . Teiste pankade osas tuleb uurida pangast või panga kodulehelt, mis maa hoiuste hüvitamise skeemi alla nad kuuluvad, mis summades ja tingimustel hoiused kompenseeritakse.