Suur raha osakaal investeerimisportfellis näitab, et sina või sinu investeerimisnõustaja on jäänud magama. Finantsblogija Jesse Felder võib seda arvamust muuta. Tema sõnul on muutunud raha maailma kõige vihatumaks varaklassiks, kirjutab Barrons.

Investorid on jätkuvalt valmis pigem kaotama rikkust paljudes varaklassides kui hoidma raha.

„See on täiesti jabur,“ ütles ta. „See on kõige selgem näide kuidas negatiivsed intressimäärad mõjutavad maailma.“

Samal ajal toimub ka pagemine dividendiaktsiatesse ja isegi siis, kui need on ülehinnatud.

„See on viide kui meeleheitlikuks on investorid muutunud rahast loobumisel olles valmis leppima oodatava tootlusega,“ kirjutas Felder.

Siiski ei käi see kõigi investorite kohta. Felder tõi näiteks Warren Buffetti, kellel meeldib Berkshire Hathaways hoida palju vaba raha. Viimase kahe aasta jooksul on ettevõttes 70 miljardit dollarit vaba raha, mida saab vajadusel koheselt kasutada.

Felder tsiteeris Buffetti biograafi Alice Schroederit. „Ta suhtub rahasse tavalisest investorist erinevalt. Tema arvates on raha ilma tähtajata ostuoptsioon. See on ostuoptsioon mistahes varaklassi ostuks ilma täitmishinnata.“

Sellisel moel saavad investorid aru Buffetti rahalembusest, kuna see võimaldab osta midagi odavalt, kui see tuleb müügile, isegi kui raha hoidmine ei too lühiajaliselt midagi sisse.