1. Võta end kokku ja puhasta maja katuserennid. Ühtlasi kontrolli, kas need on korralikud või vajavad mõnda muud iluvea parandamist. Korras äravoolu rennid annavad majale puhtama ja korralikuma mulje.

2. Vaata üle fassaad ja kontrolli üle iga mõra ja auk. Pööra erilist tähelepanu ka keldrile, ega seal ei ole uputusi või hallitust.

3. Vaata kriitiliselt üle maja värv. Vahel, kuid mitte alati, võib maja üle värvimine müügile kõvasti kaasa aidata.

4. Kui sul on kamin, kutsu korstnapühkija ja lase tal korsten puhastada ning muu vajalik üle vaadata. See on midagi, mille vastu potentsiaalsed uued omanikud kindlasti huvi üles näitavad.

5. Vaata üle tilkuvad kraanid ja dušisegistid. Neid on enamasti lihtne parandada ja kui ise ei oska, võta appi töömees! Ostjaid on koolitatud neid alati kontrollima.

6. Kontrolli üle akende avamise süsteemid, kui miski vajab parandamist ja selle tegemine ei ole kallis, lisa see kindlasti oma tööde nimekirja. Tõsised ostjad katsuvad enamasti üle kõik uksed ja aknad.

7. Vaata interjööri lähemalt ja võimalusel paranda kõik, mida parandada annab. Lahtised liistud, määrdunud kohad seintel või logisevad lingid.

Jaga
Kommentaarid