Kas kodukindlustuse alla käib ka see, kui kukub maha näiteks mobiiltelefon?

Jah, kui on valitud ka kaitse kodusele varale. Swedbank pakub Koguriskikindlustuse kaitset, mis tähendab, et Kindlustusjuhtum on kindlustatud esemele vahetult mõjunud igasugune äkiliselt toimunud ettenägematu sündmus, mille tagajärjel saab kindlustatud ese kahjustada või hävib. Kindlustusjuhtumiks ei loeta vaid välistustes nimetatud juhtumeid või nende tagajärgi.

Mis täpselt on "kodune vara"?

Kodune vara on kõik see, mis asub kodus ning mida on võimalik kodunt kaasa võtta, nt sööginõud, riided, raamatud, mööbel, tehnika, harrastusvahendid jms.

Aga kui telefon lakkab lihtsalt töötamast? Kas ka see käib kindlustuse alla?

Ei, tehnilised rikked ei ole kindlustusjuhtumid.

Kas iga asi, mis on kindlustuse alla läinud, läheb maha kogu kindlustuse summast? Mis siis saab, kui kindlustusega on saadud maksimaalses summas hüvitist?

Pärast kahju toimumist kindlustussumma heade tingimuste kohaselt ei vähene.
Swedbankis on kindlustatud kodune vara poliisil märgitud summas – näiteks 7000, 10 000, 20 000 jne. See on ühe kindlustusjuhtumi kohane limiit.

Mis siis saab, kui kindlustuses olev summa ületab mu kodu tegelikku koguväärtust?

Korteri/eramu kindlustame meie taastamisväärtusele – ehk summat ei fikseeri, kliendile on see kasulik, kuna ehitushinnad võivad ajas tõusta ning saab alati kindel olla, et kodu taastatakse esialgsele kujule.

Kui tihti tuleks üle vaadata kindlustuse tingimused ja midagi uuendada?

Kindlasti tuleks kindlustuse kaitsete ulatus aeg-ajalt üle vaadata, kuna ajas esemete väärtus muutub ja kaitsete ulatus, mis tundus 3-4 aastat tagasi piisav, ei pruugi olla seda täna.

Kes täpselt kindlustuse alla lähevad, kui ühise katuse all elavad inimesed ei ole abielus ja kindlustus vaid ühe inimese nimel?

Kindlustuse alla lähevad nii kindlustusvõtja kui temaga koos elavad ning ühist majapidamist omavad inimesed.

Kas on võimalik ja mõtekas ka üürikorterit kindlustada?

Üürnikul – kindlasti, ka üürikorteris on üürnikul märkimisväärselt isiklikke asju, lisaks on kindlustatud ka Eesti piires kaasaskantav vara

Üürileandjal – pikaajalise üürilepingu korral on ka üürikorterit võimalik kindlustada. Ka üürnikul võib juhtuda midagi ettenägematut ja ootamatut ning kõigil ei ole kohe võtta üüritud korteri taastamiseks raha. Hea kindlustusleping katab ka üürniku poolt kogemata tekitatud kahjud.

Jaga
Kommentaarid