Veenduge, et mõistate krüptovaluuta ostmisega seonduvaid riske.

Üks peamine viga, mida algajad teevad, on kergeusklikult ICO-desse investeerimine. ICO-de näol on tegemist idufirmadega, kus pakutakse teile võimalust investeerida uude krüptoraha projekti. Vastutasuks saate omale "soodsa" hinnaga uut krüptovaluutat, mis idee poolest peaks kiiresti kasvama hakkama. Fakt on aga see, et enamik idufirmad ebaõnnestuvad ja suure tõenäosusega jääte te lihtsalt oma rahast ilma.

Pidage meeles, et krüptoraha turg ei ole reguleeritud ja järsud muutused on üsna tavalised.

Ära ole rumal!

Jah, on arusaadav, et sa tahad rikkaks saada, ja nähes mõnda kiiresti tõusvat krüptovaluutat, tahad sa sellest peost osa saada, kuid tõenäoliselt jäid sa hiljaks. Entusiastid soovitavad krüptoraha ostmisel ära tabada kõige madalama piiri, sest kõik teavad, et pärast langust on oodata tõusu (vähemalt mingil määral).

Alustada tuleks rahulikult. Krüptorahaga kauplemine on riskantne ja soovituslik oleks esialgu investeerida väike summa. Näiteks on võimalus investeerida alustuseks 5% oma sissetulekutest krüptorahasse, et sellest maailmast aimu saada. Kui näete, et investeeringutel on jumet, võite vaikselt katsetada ka suuremate summadega, kuid ärge minge ahneks.

Kasutage riistvaralist rahakotti!

Soovitatav on turvalisuse mõttes hoida oma krüptoraha riistvaralises rahakotis, et mitte langeda järjekordsete häkkerite ohvriks. Enamasti sarnanevad riistvaralised rahakotid USB pulkadega ja need on kaitstud PIN koodiga. Riistvaraline rahakott näeb välja selline:

Ole valiv ja näe vaeva!

Enne kindla krüptovaluuta ostmist tehke põhjalik taustauuring. Edukad krüptorahadega kauplejad näevad kümneid tunde vaeva, et olla kursis erinevate valuutade ja nende võimalustega. Krüptomaailmas liigub ringi hulganisti petiseid ja nende eristamine võib esialgu osutuda keeruliseks. Kui sa tahad olla edukas, siis ennekõike pead sa investeerima oma aega, et omandada pädevad teadmised selles keerulises valdkonnas.

Lõpetuseks mõned punktid, mida tasuks meeles pidada:

* Uurige põhjalikult, mis on soovitud krüptoraha eelis võrreldes teiste turul olevate konkurentidega.

* Vaata, kas soovitud krüptoraha on võimalik soetada mitmetest erinevatest krüptopankadest (mida rohkem, seda usaldusväärsem valuuta).

* Analüüsige krüptovaluuta taga olevat meeskonda.

* Küsige teiste arvamust (näiteks Redditist või mõnest Facebooki grupist).

* Analüüsige pidevalt graafikuid.

* Ärge sattuge hasarti.