Nüüd on mõned ühisrahastusplatvormi Patreon kõige mõjukamatest sisuloojatest otsustanud oma konto sulgeda ning selle asemel kasutusele võtnud krüptoraha kasutavad alternatiivid, mis võimaldavad vabamat eneseväljendust. Nende hulgas on näiteks Ameerika poliitiline kommentaator Dave Rubin ja kliiniline psühholoog Jordan B. Peterson. Patreoni kaudu tulevad toetused moodustavad Rubini jaoks 70% tema kogusissetulekust. Jordan B. Peterson teenis sama kanali kaudu keskmiselt 80 000 dollarit kuus.

Sõnavabaduse piiramises süüdistatakse veel mitmeid hästi tuntud platvorme, sellised on näiteks Twitter, Gab, Youtube ja Coinbase. Coinbase sulges 20. aprillil Wikileaks’i konto väites, et nimetatud meediaplatvormi tegevus ei sobi nende eetikaga.

Selline tegevus on pannud avameelselt kõnelejaid otsima krüptoraha kasutavaid alternatiive, mis ei teosta kontrolli oma kasutajate üle. Wikileaksi looja Julian Assange tänas ametlikult USA valitsust, et nad sundisid neid üle minema krüptovaluutadele, sest see tõi neile 50 000 protsendilise tulu kasvu.

Dave Rubin ja Jordan B. Peterson on nüüd loomas oma platvormi, mis võimaldab oma kasutajatele sõnavabadust. Dave Rubin keeldus juriidilistel põhjustel hetkel veel loodava teenuse sisu kirjeldamast.