"PESA+ programmi on oodatud kandideerima ettevõtted, kes soovivad ekspordiga alustada või on teinud selles suunas juba esimesi samme, kuid vajavad täiendavaid teadmisi ja kontakte," ütles Loov Eesti+Maa programmi juht Eva Leemet.

PESA+ esimese hooajal programmis osalenud Jüri-Franciscus Lotman OÜst Kaun tõi programmi kommenteerides võrdluse jalgpalliga: “ Väravad tulevad siis, kui selleks on loodud eeldused ning lööja kasutab ära kõik loodud võimalused.” Kaun leidis programmi abiga endale agendi Soomes ning valmistab ette vahelao rajamist ja peab läbirääkimisi võimaliku esindajaga Rootsi.

PESA+ ekspordi arendamise programmis jagavad oma teadmisi ja kogemusi Ekspordirevolutsiooni ellukutsuja ja turunduse tippekspert Anu-Mall Naarits ning muu hulgas ka Ekspordirevolutsiooni programmis ja eksporditöötajate kvalifikatsiooni tõstmise programmis koolitajana osalenud Jaan Järv. Kogu programmiga kaasneb ka rahvusvaheline mentorprogramm.

Programmi lõpuks, 2017. aasta veebruaris, on ettevõtjatel paigas esimesed ekspordiplaanid ja nad omavad läbirääkimiste partnereid sihtriikides.

Pesa+ sündis Maketingi Instituudi ja Loov Eesti koostöös ning seda kaasrahastavad EAS Euroopa Regionaalfondi vahenditest ja Swedbank.