Loomehäkk koondab endas erinevate valdkondade loomeinimesi, käsitöölisi, tudengeid, disainereid, progejaid, ühiskonnaaktiviste ja ettevõtjaid, et koos teiste huvilistega 48-tunni jooksul kogenud mentorite juhendamisel luua uusi loovaid lahendusi ja kasutada loovust tehnoloogias ning tehnoloogiat loomemajanduses. Olgu selleks mõni tarkvaraline prototüüp, reaalne füüsiline ese või vidin. Maailmas on vaja loovaid disaini- ja tootmismeetodeid, korralduslikke süsteeme ja ärimudeleid, mis haakuks ühtlasi ka ringmajandusega ehk kuidas erinevaid tootmisjääke taaskasutada.

“Tänane Euroopa liigub üha pikemate sammudega ringmajanduse suunas ja pikas perspektiivis on eesmärgiks jäätmevaba ühiskond. Nn “zero-waste” mudel ei tähenda siiski mitte null-jäätmeteket, vaid seda tuleb mõista eelkõige jäätmete ladestamise lõpetamise ja tekkivate jäätmete uuesti materjalina ringlusse suunamisena,” räägib ringmajandusest jäätmekäitluse ekspert (PhD) Jana Põldnurk ning lisab, et ringmajanduse tõhus elluviimine eeldab panust ja teadlikkuse tõusu nii jäätmetekitajate kui ka potentsiaalsete ringlussevõtjate ehk teisese toorme kasutajate poolelt, samuti uute kogumisskeemide arendamist ja teisese toorme väärtustamist.

Osaleda võib nii olemasoleva idee ja meeskonnaga kui ka sooviga leida idee või tiim. Idee autoril on võimalik kokku panna n-ö ideaalne meeskond, kus on esindatud just tema tooteprojektile vajalikud inimesed ning kogenud mentorite käe all ideed lihvida. Meeskondades osalemine pakub aga värskendavaid väljakutseid nendele, kellel oma idee veel valmis pole.

Osalejate käsutuses on parimad Eesti mentorid, ägedad ja väärtuslikud auhinnad, inspireeriv seltskond, kiire WiFi, kehakinnitus kogu häkatoni ajal ja Mektory hoone, et segamatult unistusi ellu viia. Kel soovi, ja aega napib, võid häkkimise ajal ka kohapeal ööbida.

Nagu taolistele häkatonidele tavaks on saanud, toimub päev varem ka eelpidu, mis annab osalejatele hea võimaluse üksteisega tutvuda ja lahutada meelt enne kolme pingelist arendusmaratoni päeva. Eelpidu on mõeldud nii neile, kes on ennast juba Loomehäkile kirja pannud kui ka neile, kes plaanivad seda teha.

Loomehäki esimesel päeval, reedel, tutvustatakse ideid ja luuakse meeskonnad, laupäeval arendatakse tooteid ja teenuseid ning keskendutakse ärimudeli loomisele. Viimasel päeval ehk pühapäeval toimub ideede esitlemine meeskondade poolt, nende hindamine ja viimases etapis valitakse välja parimad ning antakse üle auhinnad.

Lisainfot leiad Loov Eesti veebist.

Loomehäkk on Haridus- ja Teadusministeeriumi eestvedamisel osa ettevõtlusprogrammist Edu ja Tegu , mille eesmärgiks on edendada ettevõtlusõpet kõigil haridustasemetel ning süvendada ettevõtlikku mõtteviisi. Loomehäkk toimub Euroopa Liidu Sotsiaalarengu Fondi toel.