Kandideerida võisid kõik projektid, kus tavaelu probleemide lahendamiseks kasutati disaini ja tõestati veenvalt, et disain võib parandada elukvaliteeti. Üritusega propageeritakse avatud innovatsiooni ja disaini, pideva ostlemise asemel asjade parandamist ja kordategemist.

Nomineeritud tööde hulka valiti kümme projekti. Ära märgiti Johannesburgi Ülikooli tudengite (Lois Schwartz, Brendan Menges, Fareez Mahri, Matthew Parsons) töö, kus kehvadest oludest pärit lastele õpetati siiditrükki ning üheskoos siis jalgpallivormid disainiti. Samuti märgiti ära töökoda Lõuna-Aafrikas Cape Townis, kus inimesi õpetatati ise asju parandama.

Siiski pälvis peaauhinna „Abikäsi“, kus Berliini Kunstiakadeemia üliõpilased Dennis Thong Nguyen, Julia Rölle ja Mario Vurdelja kujundasid erivajadusega noorele lihtsaid abivahendeid erinevate söögiriistade käsitlemiseks. Auhinna võitjaid esindavale Julia Röllele andis auhinna üle Fixperts platvormi poolt seda juhtiv disainivaldkonna edendaja ning teadusstuudio From Now On direktor professor Daniel Charny.

"Konkurss võiks olla inspiratsiooniks, et muuta inimeste olme paremaks," leiab Disainiöö peakorraldaja Eesti Disainerite Liidu juht Ilona Gurjanova, kes ühtlasi oli koos Kultuurikatla MakerLabi initsiaatori Raivo Raidvee ja Charnyga konkursi žüriis.
Kõigi nomineeritud töödega tutvuda saab siit.
Disainiöö festival jätkub pühapäevani.