3D Creationist teeb kõige lihtsamat äppi 3D modelleerimiseks, mille abil saab 3D mudeleid luua igaüks ilma eelneva väljaõppeta.Lisaks saavad võimaluse CBC arendusprogrammis osalemiseks ning Kopenhaagenis investoritega kohtumiseks SprayPrinter ja Hop Play.

“Žüriil polnud otsust raske teha. Idee innovatiivsuse, skaleeritavuse ja meeskonna tugevuse kõrval vaatasime ka seda, kes suudab maailma kõige rohkem muuta ja kelle äri on kõige paljutõotavam,“ kommenteeris žürii otsust Heidi Kakko EstBanist. Žürii hindas võitnud projekti juures just selle ambitsioonikust ja võimet valdkonna arengut oluliselt mõjutada.

Kõik finaalis osalenud ettevõtted saavad võimaluse lisada oma ärimudelid ülemaailmse investorite võrgustiku andmebaasi ja võimaluse osaleda rahvusvahelisel Balti- ja Põhjamaade CBC ettevõtete koolitusel 29. Ja 30. mail. Kolm parimat saavad võimaluse osaleda ja oma ideed tutvustada start-upide suursündmusel Latitude59.

Oma ideedega astusid võistlustulle nutitelefonist seinale printimist võimaldav SprayPrinter, multifunktsionaalseid nahkkotte ja aksessuaare tootev MERÏKH, moepusle mängu pakkuv Korjus Design, Petbo OÜ lemmikloomade mängumajade tootja, filmitegijatele fookuse juhtimise seadme loonud Sensition OÜ, eelkooliealistele lastele tegevusraamatuid tootev Hop Play OÜ, 3D modelleerimist pakkuv 3D Creationist, kontorisse terviseseadmeid loov Artworkouttherapy OÜ, paberivabu noodifaile pilveteenuses jagav Score Music, pressvildist disainkotte tootev Pürg ja virtuaalse hääleseadja välja töötanud Levidera / Levon.

Hindamiskomisjoni kuulusid Kristel Kukk (Tallinna Loomeinkubaator), Maarja Pehk (Buildit), Toomas Danneberg (Estonian Business School), Heidi Kakko (EstBan), Katre Purga (EAS).

Creative Business Cup toimub novembris Kopenhaagenis, Taanis. Igat riiki esindab vaid üks loomesisendiga ettevõte – kas loomeettevõte või tavaettevõte, kus loov sisend on oluliselt tõstnud konkurentsivõimet.

Ülemaailmsel konkursil Creative Business Cup osaleb üle 300 ettevõtte rohkem kui 60 riigist, lisaks 20 000USD suurusele peaauhinnale on sel aastal ka rohkesti eriauhindu ning vastavalt valdkonnale saab osaleda eriprogrammides. Konkurssi on jälgimas üle 350 investori kogu maailmast.

Eestist on varem CBCil osalenud 2015. aastal Sorry as a Service, Sõsar ja Heelosophy, 2014. aastal Aidenapp, Derelict Furniture ja Alfabox, 2013. aastal esindas Eestit Ajujahil III auhinna pälvinud väikelaste pesutool Pesa ja 2012. aastal JomyBooks – veebipõhine lasteraamatute kirjastamise platvorm.

Eesti konkursi viis läbi Loov Eesti. Konkursi partnerid on Tallinna Ettevõtlusinkubaator, Tartu Loomemajanduskeskus, Estonian Business School (EBS), BuildIt, Startup Wiseguys, EstBan ja Creativity Lab. Loov Eesti on Creative Business Cup ametlik esindaja Eestis.