„Uued mõtted sünnivad ikka seal, kus erinevad kogemused kokku puutuvad. Seetõttu toome lisaks tavapärasele ettevõtluse ja juhtimiskompetentsile juurde ka loomeinimeste kogemusi ning teistsugust vaadet. Meie senine praktika näitab, et just nii sünnivad turgu muutvad ideed,“ ütles Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Programm on jagatud nelja etappi. Esimeses etapis peetavates InnoLab-i töötubades kogutakse ideid, kuidas oma ettevõttele või tootele uut hingamist anda, teises on TeamLabi formaadis võimalik oma meeskondadesse lisajõudu leida ning kogenud mentorite käe all ideid edasi arendada. Kolmandas etapis saab liituda 8 kuud kestva veebipõhise arendusprogrammiga PESA, kus Eesti juhtivate koolitajate käe all saavad uued tooted ja teenused turuküpseks. Kui toode juba valmis ning plaan minna välisturule, siis saab liituda ekspordile suunatud programmiga PESA+, kus koolitusprogrammile on lisatud rahvusvaheline mentorprogramm. Kogu programmi ulatuses on oluline koostöö ning võrgustamine nii kohalike kui ka sihtriikide ettevõtetega. Müügioskuste viimistlemiseks osaletakse üheskoos messidel ja turgudel.

Kuigi programmi fookus on sel hooajal Ida-Virumaal ja Järvamaal, saavad sellega liituda ettevõtted kogu Eestist. Võimalus on läbida kogu programm algusest lõpuni või vastavalt ettevõtte vajadustele liituda just endale sobiva etapiga. Nii programmi uudised kui ka koolitused on kättesaadavad eesti ja vene keeles.

Programm saab avapaugu Paides, 12. augustil kell 11.30-15.00 Wabalinna majas (Tallinna tn 11).

Programmi põhikoolitajad on Indrek Maripuu (Loovusait), Anu-Mall Naarits (Marketingi Instituut), Sixten Heidmets, Markko Karu, Maire Otsus ning Jaan Järv.

Loov Eesti+Maa programmi partnerid on MTÜ Loov Eesti, Marketingi Instituut, Loov Maa, Ida-Viru Loomemajanduskeskus, Järvamaa Arenduskeskus. Programmi toetavad EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest ja Swedbank. Programmi kohta saab lisainfot www.looveesti.ee.