„Konkursile on oodatud innovaatilisi tooteid ja teenuseid arendavad start-up ettevõtted. Ettevõtte tegevus võiks olla idee arendamisest kaugemale jõudnud. Esimesed kliendid ja käive tulevad konkursil osalemisele kasuks,“ selgitas Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

CBC juht Rasmus Wiinstedt Tscherningu sõnul on üha raskem on positsioneerida ettevõtteid loomeettevõtteks või mõneks muuks. „Loovus edendab innovatsiooni igal pool,“ ütles ta.

Konkursil osalemise tähtaeg on 10. mai kell 23:59. Osalemiseks on vaja täita detailne ankeet, milles antakse ülevaade toote või teenuse ideest ja meeskonnast. Ankeetide põhjal valitakse välja finalistid, kel tuleb 26. mail ekspertide paneeli ees oma ettevõtte ideed tutvustada (pitchida) 3 minuti jooksul inglise keeles. Zhürii valib välja kaks nominenti ja peavõitja, kes saab võimaluse pitchinguks CBC finaalvõistlusel Kopenhaagenis.

Ajakava

10.mai - avalduste laekumise tähtaeg
10.-20.mai - laekunud avalduste eelhindamine
26.mai - CBC Estonia finaal - 10 ettevõtet, 3 min pitch slaididega, inglise keeles
29.-30.mai CBC Baltic Bootcamp - 5 CBC EST finaali jõudnud ettevõtet saavad võimaluse osalemiseks
31.mai-1.juuni - CBC EST võitja osaleb Latitude59 konverentsil.
sept-november - CBC EST 3 paremat tiimi saab osa CBC arenguprogrammist
november - CBC finaal Kopenhaagenis.

Ülemaailmsel konkursil Creative Business Cup osaleb üle 300 ettevõtte rohkem kui 60 riigist, lisaks 20 000 USD suurusele peaauhinnale on sel aastal ka rohkesti eriauhindu ning vastavalt valdkonnale saab osaleda eriprogrammides.
Eestist on varem CBCil osalenud 2015. aastal Sorry as a Service, Sõsar ja Heelosophy, 2014. aastal Aidenapp, Derelict Furniture ja Alfabox, 2013. aastal esindas Eestit Ajujahil III auhinna pälvinud väikelaste pesutool Pesa ja 2012. aastal JomyBooks – veebipõhine lasteraamatute kirjastamise platvorm.
Eesti konkursi viib läbi Loov Eesti. Konkursi partnerid on Tallinna Ettevõtlusinkubaator, Tartu Loomemajanduskeskus, Estonian Business School (EBS), BuildIt, Startup Wiseguys, EstBan ja Creativity Lab.

Loov Eesti on Creative Business Cup ametlik esindaja Eestis.