MELT Foorumi ettekannetes tuuakse näited, kuidas erinevad valdkonnad on loomeettevõtetega koostööst kasu saanud ja seeläbi äri edendanud.

Näiteks: Kuidas Tallinna plaanitav peatänav annab hoo sisse kaubandusele? Kuidas Rannarootsi muuseum suurendab Rootsist tulevate turistide hulka? Kuidas haigla teenuse disainimine parandab patsientide rahuolu? Kuidas kirjanikud saavad abiks olla sinu ettevõtte ajaloo kirjutamisel? Need on ainult mõned näited foorumil vaatluse alla tulevatest teemadest.

MELT Foorumi üks eestvedajatest, Tallinna Ettevõtlusameti juhataja Kairi Vaher soovib julgustada loomeettevõtjaid ja teiste sektorite ettevõtjaid koostööle. „Foorumil MELT tõestame, et loomeettevõtete kaasamine toodete-teenuste arendamisse on äri edendamine, mitte asjatu kulu,” lisas Vaher.

Tallinna Ettevõtlusinkubaatorite juhataja Anu Lõhmus lisas, et ettevõtjatel aitab koostöö loovisikutega oma tooteid arendada ja äri kasvatada. „Tihti ei leia loomemaailm ja ettevõtlusmaailm ühist keelt. MELT Foorumi eesmärk ongi need kaks maailma üksteisele lähendada ja näidata mõlemale osapoolele koostööst saadavat kasu. Loomeinkubaatoris juhtub see iga päev: ühes majas tegutsevad väga erinevate valdkondade ettevõtjad ja köögis saavad lõpuks kõik kokku. Siis selgubki, et IT-teenuste arendaja ei saa läbi disainerita ning tootedisainer insenertehnilise toeta."

MELT Foorumil on üle 20 erineva ettekande, mis toimuvad viies paralleelsessioonis. Teiste seas jagavad kogemusi sellest, kuidas ettevõtlust loovisikute abil arendada Proeksperdi juht Marko Sverdlik, edukalt eksportiv disainer Jaanus Orgussaar, PERHi kommunikatsioonijuht Hede-Kerstin Luik, Tallinna Peatänava projekti koordinaator Tiit Sild, Eesti teatrit eksportiv produtsent Gerli Tiganik, jpt. MELTi raames toimub tänavu ka Disainibuldooseri lõppvoor, kus näidatakse, millist reaalset kasu on läbi aasta kestnud programm ettevõtetele andnud

MELT Foorumi korraldab Tallinna Ettevõtlusinkubaatorid, koostöös Tallinna Ettevõtlusameti, Tallinna Kultuurikatla, Eesti Disainikeskuse, Loov Eesti, Nordeni ja EAS-iga.