Pimedate Ööde Filmifestivali filmitööstuse programmi Industry@Tallinn & Baltic Event ning investeerimisettevõtte Head Capital koostöös toimuval Storytek Forumil uuritakse läbi edulugude, kuidas viia oma looming või äriidee rahvusvahelise tuntuseni ja milliseid samme peaksid Eesti loojad ning ettevõtjad tegema globaalseks läbilöögiks.

“Äri digitaalses loomemajanduses on muutumas üha enam valdkondadeüleseks ning et publikus maksimaalset huvi tekitada, peab olema kohal igal pool ja kogu aeg - filmis- ja videos, mängudes, mobiilis, kaubanduses ning liit- ja virtuaalreaalsuses. Kuidas seda aga teha, milliseid platvorme kasutada ning kust selleks raha leida, ongi Storyteki teema,” selgitab visiooniseminari idee autor ning PÖFFi filmitööstuse messi korraldaja Sten Saluveer.

Storytek Forum loob inspireeriva võrgustiku loomemajanduse ja meelelahutustööstuse tegijatele filmi, video, mängude, kirjastamise, turunduse, reklaami ja avalike suhete valdkonnas kaasates esmakordselt ka investoreid, müügiinimesi, iduettevõtjaid ja tehnoloogiaeksperte. Foorumi keskseks teemaks ongi küsimus, kuidas liita kokku looming, tehnoloogia ja raha ning kuidas lennukad ideed leiaksid parima teostuse ja investeeringu maailmaareeni vallutamiseks.

Spetsiaalselt Storytek Forumi puhuks saabuvad Tallinna mitmed nimekad meedia- ja digitaaläri suurettevõtete juhtfiguurid. Lisaks eelmainituile jagavad oma kogemusi ühisrahastuspioneer ning skandaalse Soome õuduskomöödia Iron Sky produtsent Tero Kaukomaa (Soome), digitaalse brandingu strateeg ja TED’i resident Laura-Anne Edwards (USA), filmide levitamise ja müügi ärikonsultant Rob Aft (USA), Apple iTunes ja Google Play sisupartner ning USA digitaaläri ja e-kaubanduse katusorganisatsiooni EMEA asepresident Mitch Mallon (USA), Aasia uusima rahvusvahelise meediafondi asutaja Gin Kai Chan (Aurora Media Fund, Singapur), Saksa filmilegendi Wim Wendersi parem käsi ning tehnoloogiaguru Erwin Schmidt (Saksamaa), ja Luc Bessoni filmi “Lucy” Scarlett Johansoniga peaosas Taiwani turule viimist vedanud Jennifer Jao (Taiwan).

“Loomemajandus on globaalselt kõige kiiremini kasvav ärisektor, aga kuidas sinna edukalt investeerida, pole veel selge,” tõdeb investeerimisfirma Head Capital juht Veikko Maripuu. Pikaajalise investeerimiskogemusega ettevõtja sõnul loetakse globaalse loovsektori väärtuseks 2,25 triljonit dollarit aastas. “Ma näen selles kahtlemata väga suurt investeerimispotentsiaali erasektorile. Audiovisuaal- ja loomevaldkonda veab Euroopas aga pea täielikult mentaliteet, et kogu investeeringuraha peaks tulema riigilt või eurofondidest. Mul on olnud võimalus olla mitmete loomeprojektide juures USA-s ja näha, et selles valdkonnas saab edukalt tegutseda ka teistmoodi, kui meil tavaks. Esitan Storyteki korraldades ka meie regiooni loomemaailmas senini kehtinud skeemidele väljakutse. Miks mitte tabusid murda?“ lisab Maripuu.

Storytek Forumit korraldab PÖFF Industry@Tallinn & Baltic Event koos investeerimisettevõttega Head Capital. Foorumit toetavad Ettevõtluse Arendamise Sihtasutus, EL Regionaalarengu Fond ja Kultuuriministeerium.