„Riigireformi ja ühinemiste keerises on oluline vaadelda, kuidas kohalik elu saaks uue hingamise. Hea aeg on kõik teenused värske pilguga üle vaadata, et ettevõtlus areneks ning kohalikud inimesed oleksid rahul,“ ütles Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Töötoa viib läbi teenusedisainer Markko Karu, kes annab ka praktilised tööriistad, kuidas analüüsida hetkeolukorda ja arendada kohalikke teenuseid ning tekitada motivatsiooni elukeskkonna ühiseks parendamiseks. „Mõtleme koos, mida ühinemine kaasa tooks. Soovime ju elada seal, kus endal hea olla ja külalistel põnev tulla. Oluline on ettevõtlusvõimaluste äratundmine ja kasvuraskuste ületamine,“ rääkis Markko Karu. Koos arutletakse, kuidas hoida inimesi lahkumast ja pakkuda neile huvitavaid võimalusi ning mida vajab külaline, et kohalikke vaatamisväärsusi vaatama tulla.

Töötoas tutvustatakse erinevaid näiteid Eestist ning Pärtel-Peeter Pere jagab Rootsi kogemusi Örebro linna näitel. Piirkondade arengut ja ettevõtluskeskkonda kommenteerib Margus Masing, Swedbank AS Lõuna-Eesti regiooni direktor.

Töötuba on Loov Eesti+Maa programmi osa ja seda toetavad EAS EL Regionaalfondi vahenditest ning Swedbank.