14. Tartu noore kunsti oksjonile esitati sel aastal rekordarv teoseid – enam kui 350. Oksjoni projektijuhi Liina Rausi sõnul tuleb seekordne Tartu noore kunsti oksjon taas väga huvitav: „Oksjonile tuleb suur valik häid teoseid nii täiesti uutelt noortelt kunstnikelt kui ka juba tuntud tegijatelt. Alghindadel on tublisti kasvupotentsiaali, mis peaks tekitama oksjonile kohast hasarti.”

Oksjonitööde veebikataloog www.noorkunst.ee ja Osta.ee oksjonid avatakse 1. mail. Osta.ee-s saab kõikidele töödele pakkumisi teha alates 1. maist. Veebikataloog sisaldab lisaks teoste reprodele ka Andres Keili lavastatud videosid, kus kunstiteoseid ja kunstnikke tutvustavad kunstiteadlased Indrek Grigor, Kadri Piirimäe ja Brita Arnover.

Oksjonile valisid tööd välja komisjon koosseisus Reigo Kuivjõgi Tartu Loomemajanduskeskusest, Aadi Tegova Tartu Lastekunstikoolist, Julia Polujanenkova Tartu Kunstimuuseumist, noored kunstiteadlased Kadri Piirimäe, Brita Arnover ning oksjoni projektijuht Liina Raus.

Oksjonitöid tutvustav näitus on Tartu Loomemajanduskeskuse kahes hoones avatud 28. aprillist 17. maini. Kalevi 13 majas eksponeeritakse teoseid nr 1–56, mis lähevad enampakkumisele ka oksjonisaalis. Näitus on avatud E–L 11–21. Kalevi 17 hoones eksponeeritakse töid nr 57–81 ja näitus on avatud E–R 9–18. Näituse kujundajad on Kristjan Nagla ja Kaisa Reimand.

Tartu noore kunsti oksjon toimub Tartu Loomemajanduskeskuse algatusel igal kevadel ja sügisel juba alates 2009. aastast. See on ainulaadne just noorte kunstnike loomingu müügile ja tutvustamisele pühendunud kunstioksjon Eestis, mille eesmärk on pakkuda põnevat ja head kunsti nii algajale kunstiostjale kui ka pühendunud kollektsionäärile.