Sa ei saa kunagi teada, kas su ideel on potentsiaali, kui Sa ei proovi. Samuti ei saa mõttest asja, kui Sa ei leia sobivaid meeskonnakaaslasi, kellel on vajaminevad oskused toote teoks tegemiseks. TeamLab on täna üks parimaid võimalusi oma mõte professionaalide abiga proovile panna. Ja kui seekord tuleb välja, et idee ei kanna – ka see on samm edasi. Kogemus näitab, et kokku saavad fantastilised meeskonnad – täna võõrastest saavad homme Sinu sõbrad ja äripartnerid,” ütles Loov Eesti tegevjuht Eva Leemet.

Esimesel päeval luuakse meeskonnad ja arendatakse ideid, teisel päeval keskendutakse ärimudeli välja töötamisele. TeamLabidelt on hoo sisse saanud nt Lu-Lu kassiliiv, laste pesutool Pesa, nutikad ehted MERI, kiipkaarte käevõrusse koondav Driftband ja paljud teised.

Meeskondadele annavad kahe päeva jooksul nõu oma ala parimad. Disaini valdkonnas nõustavad osalejaid PESA programmi koolitaja Sixten Heidmets ja tuntud tootedisainer Pavel Sidorenko, inseneeria valdkonnas abistavad Uku Püttsepp ja Tarvo Metspalu Makerlab’ist ning ettevõtlusteavet jagavad Saima Piisner Järvamaa Arenduskeskusest, Tallinna Loomeinkubaatori inkubatsioonijuht Kristel Kukk ja Maarja Pehk BuildIT kiirendist. Päeva juhib Harald Lepisk.

TeamLabi võitjameeskonnal on otsetee toote- ja teenusearendusprogrammi PESA Lisaks annab Tallinna Loomeinkubaator ühele meeskonnale võimaluse osaleda Lendstart koolitusel. Ajujaht lubab aga ühe meeskonna otse 100 parema sekka.

TeamLab on Loov Eesti+Maa programmi osa. Loov Eesti+Maa programmi partnerid on MTÜ Loov Eesti, Marketingi Instituut, Loov Maa, Ida-Viru Loomemajanduskeskus, Järvamaa Arenduskeskus.

Loov Eesti+Maa programmi toetavad EAS Euroopa Regionaalarengu Fondi vahenditest ja Swedbank.