Euroala majandus on “märkimisväärselt aeglustumas”, selgitas Euroopa Keskpanga president Jean-Claude Trichet intressikärbet praegu käival pressikonverentsil Marketwatchi teatel. Sisenõudlus jääb Trichet’ sõnul tõenäoliselt vinduma, samas räsib finantstorm üha rohkem reaalmajandust. Inflatsioonisurve on seevastu nõrgenenud ja jäävad tõenäoliselt panga oodatud hinnastabiilsuse sihtide piiresse.

Intressikärbe suurt kedagi ei üllatanud, sest seda ootas suurem jagu prognoose. Reutersi küsitletud majandusteadlaste hinnangul ei pruugi kärbe jääda viimaseks.

“Veebruaris võib tulla paus või siis väiksem kärbe, kuid see sõltub edaspidistest uudistest,” kommenteeris Dresdner Kleinworti ökonomist Rainer Guntermann. “Juhul kui ees seisab veel pettumusi, ootab turg veel intressikärpeid.”

Kuue kuu Euribor ehk intress, millega pangad üksteisele raha laenavad ja millega on ühtlasi seotud suur osa eurodes antud eluasemelaene, oli täna 2,57 protsenti. Euribor on langenud kaks korda oma mullustelt tipptasemetelt.