Seejuures ei ole vahet, kas harrastaja saab oma tegevuse eest tasu või mitte. Väga hea tööpesu on väga hea spordipesu ja vastupidi.

Puuvill ei sobi

Sooja pesu valik sõltub mitmest asjaolust, näiteks tegevuse liikuvustasemest, kestusest ja ilmastikuoludest.

Kõige halvem valik aluskihiks on puuvillane särk. Puuvill on küll looduslik ja nahasõbralik materjal, kuid higistamise ja külma ilma tingimustes kõige ebapraktilisem. Puuvillane särk hoiab niiskust väga kaua endas ja märg asi keha vastas tähendab peatset külmetumist. Märg keha jahtub 20 korda kiiremini kui kuiv.

Hea niiskusjuhtivusega

Külmetumise vältimiseks tuleb nahapind kuivana hoida. Seda aitab tagada sünteetilistest kangastest valmistatud kiiresti kuivav tehniline pesu, mis juhib niiskuse kehapinnalt ära järgmisesse riidekihti. Nii püsib nahk kuiv ja keha ei jahtu maha. Sooja pesu proovides vali selline suurusnumber, mis liibuks ümber keha – siis toimib see kõige tõhusamalt.

Funktsionaalne

Väga hea pesu valmistamisel on kasutatud erinevaid koestruktuure. Iga kehaosa täidab erinevat ülesannet, sellepärast tuleb neid ka erisugusel moel kaitsta. Näiteks suurte lihaste kohal, õlgadel ja neerude peal võiks pesul olla paksem kude, mis isoleeriks ja toestaks. Seevastu enam higistavatel aladel (kaenlaalused, selg, rind, kubemepiirkond jne) tuleb tagada parem ventilatsioon, mille annab hõredam kude.

Õmblusteta

Mugav ja hea pesu on minimaalsete õmblustega. Tegus liikumine tekitab mitmeid hõõrdekohti keha ja rõiva kokkupuutel, seetõttu tasub valida pesu, kus puuduvad pikiõmblused või on need nutikalt pisut eemale juhitud.

Väga hea pesu on elastne ja keha loomulikku kuju järgivate lõigetega. See aitab pesul tihedalt ümber keha liibuda ning täita oma ülesannet. Väga head pesu ei märka seljas, see peaks kohanduma kehaga ja tunduma nagu teine nahk.

Kanga pehme sisepind

Tunde kestev intensiivne liikumine seab ekstreemsed tingimused kõigele, mis nahaga kokku puutub. Aja möödudes hõõrub juhuslikust kangast pesusärk õrnad kohad valusaks. Leidub üksikuid tootjaid, kelle pesu kiidetakse lisaks kõigele eelnevale ka selle omaduse pärast.

Vastupidav

Snickers Workweari pesu FlexiWork on väga vastupidav nii pesemisele kui ka hõõrdumisele. Pese seda 60 kraadi juures – nii saad lahti ka bakteritest, mis 30–40-kraadises veel ei hävine, ning aastate möödudes avastad rõõmuga, et särk ja püksid näevad ikka veel uueväärsed välja.

Tule proovi väga head Snickers Workweari tehnilist pesu lähimas TAMREXi kaupluses või loe lisainfot e-poes www.tamrex.ee.

Jaga
Kommentaarid