Uued rongid on küll kiiremad, mugavamad ning enamikele liinidele lisandub ka väljumisi, ent uuest aastast tuleb reisijatel   see mugavus ka kinni maksta. Ärileht toob lugejate abiga mõned näited.

Näiteks kirjutas Saku elanik, et kui Saku-Tallinn liini täispilet on Edelaraudteel täna 0,96 eurot (nii kiirliin kui tavaline), siis tulevast aastast maksab Elroni teise tsooni pilet 1,44 eurot (+50%), kiirliinil on hinnatõus lausa 72 protsenti.

Hinnatsoonide (I-IV) rakendamine linnalähiliinidel tähendab seda, et kohati muutub piletihind võrreldes tänasega mitu korda kõrgemaks.

Hinnatõus 146%

Näiteks Liiva-Kiisa-Liiva liinil ühes kalendrikuus kümme sõitu tegeval Edelaraudtee püsikliendil kulub praegu sõitude peale raha 8,4€. Sõidu saab registreerida ID-kaardiga ning maksta sõitude eest tagantjärgi arve alusel. Liiva-Kiisa pileti ostab praegu palju inimesi, sest tihti eelistatakse rongile minna või rongist väljuda Balti jaama asemel Tallinn-Väikses või Liival. Praegu saavad reisijad seetõttu ka odavama piletihinna.

Liiva-Kiisa-Liiva liinil ühes kalendrikuus kümme sõitu tegeval Elroni sõidukaardi omanikul kulub tulevikus aga kiirrongiga kõiki sõite tehes raha 20,7 eurot, tavarongiga kõiki sõite tehes 18 eurot.

Hinnatõus kiirrongiga sõites on lausa 146%. Hinnatõus tavarongiga sõites on 114%.

Samuti kaovad ära Edelaraudteel kasutusel olnud äripäeva kuupiletid, millega reisijad said tööpäeviti sõites soodustust. Näiteks Liiva-Roobuka äripäeva kuupilet maksab praegu 26,5 eurot, aga Elronil hakkab kuupilet (mis kehtib igapäevaselt) maksma 41 eurot.

Õpilastel ja üliõpilased saavad siiski tänasest soodsamalt sõita. Täna on üks enimostetavaid pileteid Tallinn-Rapla liin, kus Edelaraudtee kuupilet maksab 45 eurot, Elroniga hakkab maksma 34 eurot. Lisaks tuleb aga hakata ostma kiirrongiga sõitmise soovi korral iga kord 0,36€ maksev lisapilet. Uued perioodipiletite hinnad ja soodustused leiab SIIT.

Elroni enda poolt väljahõigatud 10-15-protsendiline hinnatõus puudutab peamiselt pikemaid liine nagu Tallinn-Tartu või Tallinn-Pärnu. Vormistades endale aasta alguses tasuta Elroni Sõidukaardi, saab ka pikematel liinidel soodustust 10%.