Havas Group hakkab seniste ettevõtete reorganiseerimise ja struktuuri ühtlustamise järel Leedus tööle järgmise aasta alguses pärast vastava loa saamist konkurentsiametitelt.

Havas Groupi juhiks saab Šarūnas Mikelevičius, kes on praegu meediaagentuuri Havas Media direktor. Idea Groupi partner Mark Eikner ja Publicum Groupi partner Ričardas Jarmalavičius jäävad aktiivseteks partneriteks Havas Groupi juhtkonnas. Loodavas grupis töötab Leedus üle 100 inimese.

"Kahe juhtiva kommunikatsioonigrupi ühinemine on turu väljakutseid arvestades loogiline käik," sõnas Mark Eikner. "Tugevad professionaalid ja innovaatilised kommunikatsioonilahendused peavad kliendile olema kätte saadavad ühest kohast ja koos töötavast tiimist."

Ričardas Jarmalavičiuse sõnul saab Havasist oma valdkonnas kõige enam integreeritud grupp Balti riikides. "Kaasaegsed uuringu- ja planeerimismeetodid ning tööriistad, strateegilised sisendid, loovad ja innovaatilised tehnilised lahendused - kõik see toimib efektiivselt, kui meeskond töötab ühtsena koos," selgitas Jarmalavičius.

Havas Group hakkab pakkuma kõiki integreeritud kommunikatsiooniteenuseid: turundusalane nõustamine, avalikud suhted, meedia planeerimine, reklaam, e-kommerts jmt.

Havas on asutatud 1835. aastal Pariisis ning on praeguseks üks maailma suurimaid kommunikatsioonigruppe, kelle käive ületas eelmisel aastal 2,2 miljardit eurot. Grupp tegutseb 20 000 töötajaga rohkem kui 100 riigis.

Publicum Group alustas tegevust aastal 2001 ja ühendab Leedus viit agentuuri. 2016. aasta müügitulu ületas 8,6 miljonit eurot.

1996. aastal asutatud Idea Group ühendab 15 ettevõtet Eestis, Lätis ja Leedus. Ettevõtte käive on ligi 30 miljonit eurot. Pärast ettevõtete reorganiseerimist ja struktuuri ühtlustamist töötab Idea Groupi Baltikumi ettevõtetes üle 250 inimese. 2018. aasta planeeritav käive ületab 40 miljonit eurot.