Eesti Taastuvenergia Koda saatis eile pressiteate, milles kirjeldas, kuidas Eesti suured põlevkiviõlitootjad eesotsas VKG, Eesti Energia ja Kiviõli Keemiatööstusega eksitab agressiivse kampaaniaga eesti- ja venekeelset avalikkust.

Kiviõli Keemiatööstus kuulub läbi Kiviõli Keemiatööstuse Varade Alexela Energia AS-ile. Eesti Keemiatööstuse Liidu liige on Kiviõli Keemiatööstuse OÜ, mitte Alexela Energia, kuid nagu öeldud, õlitehase omanik on Alexela Energia.

Ka osales Alexela Energia juht Marti Hääl mõni päev tagasi toimunud ja kampaania sõnumit tutvustanud pressikonverentsil, mille järel andis samal teemal usutluse ka Ärilehele. Tollal ei eitanud Hääl kuidagi oma seost keskkonnatasude tõstmise vastase kampaaniaga.

Keskkonnaminister Keit Pentus-Rosimannuse juures on käinud põlevkiviõlitootjad keskkonnatasude tõusu arutamas samuti koosseisus Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive, Alexela Energia juht Marti Hääl ja VKG juhatuse esimees Priit Rohumaa.

Täna saatis Eesti Taastuvenergia Koda aga nn parandusega pressiteate, väites, et Alexela Energia ei ole käimasoleva kampaaniaga seotud. Ühtlasi nõuab Alexela Energia kojalt vabandamist.

Koda vabandaski Alexela Energia ees.