Dzintari metsapark on imeline ajaveetmiskoht lastega peredele. Siin on 36 meetri kõrgune vaatetorn, kust avaneb kaunis panoraamvaade Jurmalale, võimaldades korraga näha nii Läänemerd kui ka Lielupe jõekääre. Lisaks on siin kolm vägevat mänguväljakut erinevas vanuses lastele, rulluisurada, rularambid, kohvikud ja suurepärased terviserajad.

Erilist rõõmu pakub seikluspark Tarzāns, mis lubab proovile panna oma võimeid kuuel kõrgseiklusrajal, millest kõrgeim paikneb saja-aastaste mändide latvades. Kaks rada on mõeldud väiksematele (alates kolme-aastastele) ja suurematele lastele, aga on ka neli erineva raskusastmega rada täiskasvanutele. Külastajaid ootab adrenaliiniannus — tasub rattasõit laudteel või kümne meetri kõrgusel maapinnast ette võtta!

Vabaõhumuuseum, mis paikneb Lielupe jõesuudme lähedal, annab võimaluse tutvuda Jūrmala kaluri igapäevaeluga muinasajal. Siin on võimalik külastada kalalaeva tekki, tutvuda omaniku kodu, sauna ja muude hoonetega ning mitmekesise ankrukollektsiooniga, peale muuseumikülastust saate aga avastada Raga luite loodusrada, kuulates kolmesaja aastaste mändide ja mere kohinat. Veel enne suve lõppu, 25. augustil kl 12 demonstreerivad kogenud rannakalurid vabaõhumuuseumis kalasuitsetamist. Ürituse parimaks osaks on äsja suitsetatud kala degusteerimine. Sissepääs vabaõhumuuseumisse on tasuta, aga kalasuitsetamistöötoa külastuse hind on üks euro.

Rainis ja Aspazija on Läti silmapaistvaim luuletajate paar ning Jūrmalas on lausa kaks neile pühendatud muuseumit. Rainise ja Aspazija suvekodu, mis on nüüd hiljuti peale suurejoonelist rekonstrueerimist avanud oma uksed, pakub külastajatele nii näituseid kui ka võimaluse heita pilk saja aasta tagusesse minevikku ja tunnetada luuletajate igapäevaelu. Aga Aspazija kodu, kus luuletaja veetis oma ülejäänud elu peale mehe surma, üllatab hämmastavate hologrammide ja interaktiivsete mängudega, mis on eriti südamelähedased just lastele. Täiskasvanutel on muuseumis võimalik tunnetada sõjaeelsetel aastatel Jurmalas valitsenud saladuslikult romantilist õhkkonda. Muuseumikülastus on tasuta.

Ķemeri Rahvuspark saab alguse Jurmala lääneosast. Turistid on oodatud jalutuskäigule mööda Ķemeri maalilisi matkaradu, kus saab nautida imelisi loodusvaateid, mis on eriti kaunid just päikeseloojangu või -tõusu ajal. Suurel raba laudteel paiknevad nii vaateplatvormid kui ka linnuvaatlustorn. Võtke kindlasti binokkel kaasa. Lisaks ärge unustage kaasa võtta ka võileibu, kuna laudtee pikkus on veidi lühem kui neli kilomeetrit ja kui alustate oma jalgsiteekonda Ķemeri raudteejaamast, lisandub teie matka teekonnale veel neli kilomeetrit. Kui tulete autoga, arvestage sellega, et Suure raba laudtee juures olev parkla on tasuline — kaks eurot. Lühemaks jalutuskäiguks sobib hästi soorada, mis paikneb Ķemeri Rahvuspargi peahoone — Metsamaja kõrval. Raja pikkuseks on vaid 600 meetrit, kuid rajalt on võimalik näha kevaditi üleujutatava metsa saladusi.

Suvehooajal toimuvad igal pühapäeval kl 11-13 Melluži laululava pargis tasuta üritused lastele. Erinevates töötubades osalemisega saab omandada uusi teadmisi ja oskusi — näiteks õppida kasutama erinevaid tööriistu, valmistada huvitavaid mänguasju ja kaunistusi. Igal pühapäevasel üritusel on oma teema — näiteks “ohutul pühapäeval” räägivad politseinikud sellest, kuidas peaks käituma tänaval, tuletõrjujad lubavad aga lastel istuda tuletõrjeauto rooli ja proovida kiivrit.

Veerõõme on võimalik nautida Jūrmala suurepärastes basseinides, mis pakuvad ka erinevaid atraktsioone, aasta ringselt. Līvu veepark on suurim veepark Põhja-Euroopas. See on võimas veeatraktsioonide kuningriik, mis lubab kõigil, olenemata vanusest, end jälle lapsena tunda. Liumäed, piraadilaev ja tehisjõgi, mitmed saunad ja lainebassein. Sügishooajal kehtib veepargis tööpäevadel erihind. Võtke arvesse, et septembri keskpaigas ehk 5. kuni 22. septembrini leiavad veepargis aset hooldustööd ja veepark on sel ajal suletud. Lisainformatsiooni hindade ja teenuste kohta leiate www.akvaparks.lv.

Väga populaarseks on osutunud hotelli Hotel Jūrmala SPA sauna- ja basseinikeskus Wellness Oasis, kust lisaks mullivannidele ja kõikvõimalikele saunaliikidele leiab ka suurepärase basseinibaari, kus pakutakse tervislikke jooke — rohelist teed või värskendavat smuutit on võimalik nautida basseinis ilma veest välja tulemata.

Uhkemaks ja vaiksemaks peetakse aga Baltic Beach Hotel & SPA-s asuvat The Garden spaakeskust. Hotellis on 25-meetrine sooja mereveega täidetud bassein. Samalaadne, aga sooja mineraalveega kloorivaba bassein asub sanatooriumis Belorussija. Basseinis olev vesi pärineb umbes poole kilomeetri sügavusel olevast puuraugust. Hotelli Amber SPA Boutique Hotel basseinis pakutakse aga ujumiskursust, kus õpe toimub professionaalse instruktori juhendamisel. Loomulikult pakuvad meie kuurordi hotellid ka spetsiaalseid lastele mõeldud spaaprogramme.

Jurmalas on mitmeid lasteklubisid, mis lubavad lastel lõbutseda ja vanematel samal ajal tegeleda oma asjadega — käia õhtusöögil, kontserdil või lihtsalt nautida rannas teineteise seltskonda. Kõige uuem lasteklubi asub hotellis Semarah Hotel Lielupe SPA & Conferences, kus mitmed vanuse alusel jagatud mängutsoonid võimaldavad mõnusalt aega veeta 2-14-aastastel lastel. Klubis on arendavad mänguasjad väiksematele ning ronimisdžungel ja interaktiivsete mängude tuba suurematele lastele. Lasteklubi on avatud kl 10 kuni 19 ning pakub ka toitlustamist, kus toite saab valida spetsiaalsest lastemenüüst. 24. augustil toimub aga hotelli lasteklubis eriline kokanduskool lastele.

Üks mõnusamaid tegevusi Jurmalas on jalgrattaga sõitmine. Seejuures ei pea te muretsema, kui te pole oma sõiduvahendit kaasa võtnud, kuna linnas on mitmeid jalgrattalaenutusi — nii iseteeninduslikud kohad kui ka spetsiaalsed rattalaenutused, kust on võimalik rentida spordi-, laste- ja elektrirattaid. Üheks parimaks teekonnaks on sõit piki rannaäärt — Jurmala rand on 24 kilomeetrit pikk. Ja kui tüdinete marsruudist, valige tagasiteeks väikesed mereäärsed tänavad eramajade rajoonis, kus saate nautida romantilist puitarhitektuuri ja männimetsa värsket lõhna.

Lisainformatsiooni leiate visitjurmala.lv

Jaga
Kommentaarid