Siin on sulle kolm soovitust, kuidas oma enesekindlust tõsta:

1. Vaata sügavale enda sisse
Mõtle sellele, kuidas sa endaga räägid. Mida sa iseendale sisendad? Kindlasti oled kuulnud sellest, et positiivne ellusuhtumine toob ellu positiivsust ja negatiivne negatiivsust, ning see, millele keskendud, kipub täide minema. Kui räägid endaga toonil, mis paneb sind uskuma, et sa ei saa millegagi hakkama, siis tõenäoliselt ei saagi. Kui sa ei väärtusta iseennast ja ei tunne enda üle uhkust, siis miks peaksid teised seda tegema?
Enesekindlus on vaimne seisund, mida on võimalik plaaniliste tegevustega saavutada. Võta aega iseenda jaoks ning toida oma keha ja vaimu. Võimalusi selleks on palju – loe raamatuid, mediteeri, tee trenni jne. Näiteks regulaarse treenimisega kasvatad enesekindlust seeläbi, et saavutad parema füüsilise vormi. Viimane on pikaajalise töö tulemus, ent treenimisel on ka kohene efekt – füüsilise pingutuse ajal toodab organism endorfiini-nimelist hormooni ja see muudab inimese positiivseks.
Kui sina ise enda jaoks aega ei võta, siis annad võimaluse kellelegi teisele või millelegi muule oma maailmapilti kujundada.

2. Ümbritse ennast positiivsete inimestega
Kas sulle on kunagi öeldud, et oled see, kellega kõige enam suhtled, või siis, et ütle mulle, kes on su sõbrad, ja ma ütlen, kes oled sina?
Kui ümbritsed end positiivsete, enesekindlate ja edukate inimestega, siis oled ise peagi samasugune.
Need inimesed, kes sind ümbritsevad, kujundavad oma oleku ja ütlustega sinu maailmavaadet. Positiivsed inimesed on tavaliselt väga innustavad ja toetavad, kes ei väljenda negatiivsust ega kadedust ning võtavad vastutuse enda heaolu eest.

3. Arenda oma esinemisoskust
70-75% inimestest tunnevad hirmu avaliku esinemise ees, kuid see on üks efektiivsemaid viise, kuidas tõsta enesekindlust. Publiku ees rääkimine õpetab sind kiiresti mõtlema ja tegutsema. Lisaks eelnevale arendab see ka sinu suhtlemisoskusi. Mida rohkem esined, seda enesekindlamaks muutud. Pealegi on avalikul esinemisel veel väga palju positiivseid omadusi, mis aitavad sul saada väga edukaks inimeseks.
Sinu enesekindlus on su enda arendada või kahjustada. Nendest põhimõtetest on lihtne aru saada, kuid rakendamine ei pruugi alati olla sama lihtne. Tulemus on aga seda pingutust väärt. Igaüks meist on võimeline kirjeldatud põhimõtteid oma elus edu saavutamiseks kasutama.
Ära viivita ning alusta oma enesekindluse tõstmisega kohe. Siit leiad 3 tasuta videot, millest saad väärt nõuandeid, kuidas oma esinemisoskust arendada ja sellega koos ka märkimisväärselt ensekindlust tõsta.

TASUTA 3 OSALINE VIDEOSEERIA: MAAILMATASEMEL AVALIKU ESINEMISE PÕHITÕED
www.eduakadeemia.ee/speakingvideoseeria