Enesearengu valdkonnast on aastate jooksul saanud meeletu show business, mille tippsündmusteks on mitmetuhandeliste publikuhulkadega nn suure saali motivatsioonikoolitused. Kõik olulisemad suure saali motivatsioonikoolitused toimuvad reeglina Ühendriikides, kuid ka Euroopas on hakatud aasta-aastalt üha suuremalt ja võimsamalt taolisi sündmusi korraldama. Alanud sügisperioodil toimub Euroopas neli ära märkimist väärivat suurt enesearengukoolitust:

1. Millionaire Mind Intensive 16.–18. oktoobril Berliinis

Kolm päeva kestev koolitus keskendub sellele, kuidas saada majanduslikult edukaks ja korraldada oma rahaasju nii, et ei peaks enne palgapäeva muretsema ots-otsaga kokku tulemise pärast. Koolituse looja on maailmakuulsa bestselleri „Secrets of the Millionaire Mind“ autor T. Harv Eker. Tema peamine sõnum on, et finantsedu saavutamiseks tuleb esmalt muuta raha kohta käivaid tõekspidamisi. Koolitusel selgitatakse efektiivset rahajuhtimise süsteemi, mida kohe kasutama hakates peaksid peagi järgnema ka tulemused. Nagu ütleb koolituse autor: ei ole mõtet anda inimesele suuri rahamägesid, kui ta ei saa vähesegi raha juhtimisega hakkama.

2. The Sales Explosion 24.–25. oktoobril Londonis

Koolituse autor ja läbiviija Blair Singer on paljudele eestlastele tuttav raamatute „Müügikoerad“ ja „Väikse hääle taltsutamine“ kaudu. Osalejatele õpetatakse nädalavahetuse käigus kuidas taltsutada oma nn sisemist häält, mis hoiab nii tihti inimesi tagasi edu saavutamisel. Lisaks keskendutakse sellele, kuidas õigesti müüa, olla igas olukorras enesekindel ning tulla toime kõigi vastuväidetega.

3. Wealth Forum 27. oktoobril Tallinnas

Wealth Forumi näol on esimest korda leidnud rahvusvaheline suure saali motivatsioonikoolitus koha ka Eestis. See ühepäevane koolitus toimub Saku Suurhallis ja lavale astub viis koolitajat erinevaist riikidest. Koolituse peaesinejaks on maailmakuulus Robert Kiyosaki, kelle kõrval esinevad veel Kim Kiyosaki, Eric Edmeades, Asel Sydykova ja Kevin Green. Koolitus keskendub isikliku arengu, investeerimise ja ettevõtlusega seotud teemadele. Olulisel kohal on Robert Kiyosaki ennustus 2016. aastaks, mille kohaselt tabab maailma järgmine suur majanduslangus ning ta selgitab, millised on iga inimese võimalused sellest hoopis edukamana välja tulla.

4. Elevate 13.–15. novembril Kopenhaagenis

Elevate on Skandinaavia suurim kolmepäevane äri- ja enesearengu koolitusüritus, kus on oluline fookus ka networkingul ehk isiklike võrgustike arendamisel. Kolme päeva jooksul astub lavale kaheksa tunnustatud esinejat. Eelmisel aastal osales sel koolitusel 700 inimest 17 riigist.