Bob the Robot avaldas Soome uue rahvusliku identiteedi Eurobesti reklaamifesivalil Helsingis, vahendab Kauppalehti. Sümboli looja on Rootsi üks mõjukaimaid disainereid Henrik Nygren.

Bob the Robot selgitab uut identiteeti tutvustavas videos, et kuna ultraparempoolsed on kaaperdanud Soome rahvussümbolid, asutati hea tahte algatus Finland Redesign. Finland Redesigni eesmärk oli luua Soomele täiesti uus identiteet ilmestamaks avatust, mitmekesisust ja positiivsust.

Wtoc.com kirjutab, et Bob the Roboti otsus palgata disainer konkurendist naaberriigist Rootsist on üllatav, võrreldav sellega, kui Saksamaa saaks uue identiteedi Prantsusmaalt või USA Kanadast.

“Selles ametis on huvitav, et kõik projektid on mõnes mõttes sarnased. Olgu need suured või väikesed, lähedal või kaugel: kõik nad vajavad sama fookust ning rasket tööd, et olla usutav, märgatav ning jutustada oma lugu,” rääkis Henrik Nygren.
Tema loodud kolmeosaline identiteet on nii lihtne, et seda mõistab isegi väikelaps.
Sümboliteks on kaks sinist triipu- horisontaalne ning vertikaalne ning süda.

„See on globaalne probleem. Pole vahet, oled sa Soomes või Inglismaal, ekstremistid on rahvusliku uhkuse sümbolid kaaperdanud ning muutnud natsionalismi räpaseks väljendiks. Nad on meilt kõigilt varastanud õiguse olla uhke,“ selgitas Finland Redesigni eestvedaja Karri Knuuttila.

Uut identiteedikujundit võivad kõik soomlased ning organisatsioonid tasuta kasutada.