Vastab LHV analüütik Madis Toomsalu:

Tõepoolest peetakse eurot praegu ülehinnatuks, kuigi seda kartust isiklikult ei jaga, et euroala majanduse jahtumine võib USA omast veelgi raskemaks osutuda.

Sisuliselt tuleks sellisel juhul eeldada majanduslangust, mida aga ei ole isegi kinnisvara- ja krediidikriisi käes vaevlevas USA-s juhtunud.
Kuigi euroala majanduskasvu aeglustumine on tõenäoline ning viimased märgid seda ka kinnitavad, siis lõtv laenupoliitika ning kinnisvara hinnamullid ei olnud siin nii laiapõhjalised kui USA-s.
Eeltoodu ei pruugi aga tähendada jätkuvat tugevust eurole. Paljude meelest on tegemist ühe ülehinnatuma valuutaga maailmas, mida seni on toetanud euroala tugevam majandus, tõusvad intressimäärad ning Aasia ja Lähis-Ida riikide valuutareservide hajutamise vajadus. Ometi on trend selles suunas, et intressimäärade vahe eurotsooni ning USA vahel hakkab lähitulevikus vähenema.
Kuigi oma viimasel kohtumisel otsustas Euroopa Keskpank intressimäärasid tõsta ning sõnades viidati inflatsiooniga võitlemise vajalikkusele, siis pikaajaliselt aitab hinnatõusu alanemisele kaasa ka jahtuv majandus. Seega edasist intressimäärade tõusu ma ei usu, pigem on tõenäolisem intressimäärade hoidmine praegusel tasemel ning langetamine millalgi järgmise aasta alguses.
Samas ei oota ka kiiret intressimäärade tõstmist USA-s. Kuigi inflatsiooni pärast tuntakse muret, siis kinnisvaraturu nõrkus ei luba kurssi järsku muuta. Ometi võib oodata, et kuni poole aasta pikkuse viitajaga täielikult mõjuma hakkavad madalad intressimäärad aitavad saavutada USA majanduses stabiilsust, mille järel asutakse intressimäärasid taas kergitama.
Viimane oleks dollarile positiivne ning LHV väljendas ka kevadel arvamust, et surve dollarile võib jätkuda, kuid aasta teisest poolest ootame valuuta aeglast tugevnemist.

Nõrga dollari üle võivad rõõmu tunda ainult üle ookeani reisivad Euroopa turistid ning USA eksportöörid, teistele osapooltele on see piisavalt suureks mureallikaks, et anda endast olenev dollari edasise nõrgenemise (ning ühtlasi ka euro tugevnemise) vältimiseks.