Korteri ostul sai noorte jaoks määravaks eelkõige hind, mis 28-ruutmeetrise korteri puhul oli 280 000 krooni. Tatjana arvates on noortel peredel kallima korteri puhul raske isegi 10% suurust omafinantseeringut kokku koguda, sest omaosaluse summale lisanduvad alati ka panga lepingutasud ja notarikulud, mis teevad vajaliku summa kokkusaamise ja oma korteri soetamise paljudele kättesaamatuks.

KredEx on noore pere (st kuni 15-aastast last kasvatav vanem või vanemad) laenukäendusi väljastanud alates 2000. aastast. Noored pered on tänavu KredExi käendusega pankadest eluasemelaenu võtnud kokku 530,7 miljoni krooni ulatuses. Piirkonniti kasutavad KredExi käendust kõige enam Tallinna noored, neile järgnevad Tartu ja Pärnu, samas on KredExi käendust kasutatud kõikjal üle Eesti. Noortest peredest üle 80% kasutavad laenukäendust korteriostuks, ülejäänud majaostuks või ehituseks.

Keskmine laenusumma, mida noored pered KredExi käendusega 2005. aastal on võtnud, jääb 544 000 krooni piiresse, mis on tänu kinnisvarahindade kasvule võrreldes eelmiste aastatega oluliselt suurenenud. Samas on langenud KredExi käendusega võetud laenude suhe kogu Eestis välja antud eluasemelaenudesse - kui 2001. aastal moodustasid KredExi käendusega eluasemelaenud 29,4 % kõigist Eestis väljastatud eluasemelaenudest, siis 2004. aasta lõpuks oli see näitaja langenud 12,2%-ni.