Internetisensatsioon Grumpy Cat sündis 2012. aasta 4. aprillil Arizonas. Tema omanik on Tabatha Bundesen, endine Red Lobsteri ettekandja. Kassi eriline nägu tõi talle kohe hüüdnimeks Grumpy Cat. Tegemist on sünnidefektiga, mille üks osa on ühe geeni mutatsioon, mis muudab loomade keha väiksemaks, kui see olema peaks.

Paljud meist on näinud veebis pilte, kus on juures lööv lause stiilis: „mul oli ükskord lõbus. See oli kohutav". Tema imago kandev osa ongi see, et ta ei ole kunagi millegiga rahul. Samas räägivad kassiga kokku puutunud inimesed, et reaalsuses on tegu väga armsa, rahuliku ja heasüdamliku loomaga.

Saatusliku tembu tegi 2012. aasta septembris omaniku vend Bryan - ta pani kassi pildi Redditisse. Peagi hakkas see seal ringi liikuma ning inimesed hakkasid pildi alla kirjutama naljakaid tsitaate, mida Grumpy Cat öelda võiks. Staar oli sündinud.

Täna on tema Facebooki lehel 6,2 miljonit „like'i", YouTube'i videoid on vaadatud 15,7 miljonit korda. Tal on 228 000 Twitteri ning 433 000 Instagrami jälgijat. Ta on esinenud mitmetes reklaamides ja olnud ajalehtede kaanetüdrukuks. Grumpy Cat on võitnud ka auhindu. Tema agent on Ben Lashes, kes teenibki leiba peamiselt loom-kuulsuste managerina. Tema klientideks on ka Keyboard Cat ja Nyan Cat.

Grumpy Cati omanik ei tööta enam ettekandjana vaid pühendub vaid oma lemmiku karjäärile. Kõigele aluse pannud vend haldab kassi sotsiaalmeediakülgi. Kõik osapooled jälgivad väga hoolsalt, milliste projektidega nad Grumpy Cati seovad - kõiki ettepanekuid ja kutseid ei võeta juba ammu vastu.

Kassist on ilmunud juba kaks raamatut. Tegemisel on pehmete mänguasjade sari ning hiljuti jõudis lõpule ka võitlus tema telefilmi tootmise üle. „Grumpy Cati aegade halvimad jõulud" peaks eetrisse jõudma 29. novembril. Kohvikutekett Grenade Beverage annab välja „Grumppuccino" jääkohvi.

Muide, Grumpy Cati kohaldakse „tööreisidel" samamoodi nagu tõelist popstaari. Ta lendab äriklassis, magab eraldi hotelliruumis, teda transporditakse luksuslikes autodes jne.

Kokku on see kass lühikese ajaga kokku ajanud uskumatud 100 miljonit dollarit. Staari staatus teda siiani mõjutanud ei ole. Avalikel üritustel ta tihti magab rahulikult ja ei tee austajatest väljagi.