„Tänasel elektriturul, kus toode on kõigil pakkujatel sama, määrab valiku hind. Selle poolest olime konkurentidest selgelt paremad, me suudame pakkuda kõige soodsamat hinda,” ütles Elektrimüügi ASi juhatuse liige ja tegevjuht Jaak Urm.

Elektrimüügi AS võitis erakliendi segmendis peaaegu kõik hanked, konkurendile loovutati vaid äritarbija 1-tariifse fikseeritud hinnaga paketi ning teistest pakettidest mõningad tarbimismahud.

„Tahame aidata tarbijatel leida uueks aastaks uus ja soodne elektripakett, ühtlasi tahame tõsta ka tarbijate üldist teadlikkust avatud elektriturust. Samuti püüame julgustada nii väiketarbijaid kui ka erinevaid ühinguid, näiteks korteriühistuid, osalema ühishangetes, sest seeläbi areneb kogu elektriturg ja tagatud on aus konkurents. Paljud eratarbijad ja ettevõtted kaotavad aastas ühtekokku miljoneid eurosid, kuna elektriost on keerukam kui tavaline kaupluseskäik. Tahame tõsta tarbijate teadlikkust kuidas raha säästa,“ rääkis Urm.

Portaal Energiaturg.ee hindas esitatud pakkumisi võttes kriteeriumiks hankekutses nimetatud iga paketitüübi, selle tarbimisvahemiku ning makseviisi kohta esitatud pakkumiste soodsaima lõpphinna tarbijate jaoks. Energiaturg.ee korraldas Energiatunnelit juba teist aastat järjest ning see on suurim eraisikutele ja väikeäridele suunatud elektriostu ühishange.

Tänase elektrimüüja uue elektrimüüja vastu välja vahetamiseks tuleb sõlmida uue müüjaga elektrileping hiljemalt 10. detsembriks 2013. Sel juhul hakkab uus leping kehtima 1. jaanuar 2014.

Elektrimüügi AS (www.elekter.ee) kuulub Alexela Gruppi. Elektrimüügi AS-il on täna teenindada 12 000 tarbimiskohta üle Eesti. Elektrimüügi AS on Eesti Korteriühistute Liidu partner.