AS Genteel põhitegevusala on investeerimine ja investeeringute haldamine. Põhilise osa ettevõtte investeeringutest moodustavad väärtpaberiinvesteeringud. Genteel omab 995 000 LHV Groupi aktsiat.

Ettevõtte bilansimaht oli 2013.aasta lõpuks 25,82 miljonit eurot ning aruandeaasta kasum 1,97 miljonit eurot. Põhiline osa kasumist teeniti pikaajaliste finantsinvesteeringute hulka kuuluvate aktsiate ja võlakirjade hinnatõusust, samuti intressituludest ning dividendidest.

Mõisa firma finantsinvesteeringute üldmaht oli eelmise aasta lõpu seisuga 23 miljonit eurot, millest 55 protsenti juhtisid portfellihaldurid ja ülejäänud investeeringutega tegeleb Mõis ise.

Ettevõtte kumulatiivne kasum on 25,7 miljonit eurot. Kogu kasum, ligikaudu kaks miljonit eurot, investeeritakse. Mõisal ei ole plaanis lähiaastatel dividende maksta.

Firmas oli aasta lõpu seisuga kaks töötajat. Juhatus on üheliikmeline ning nõukogu kolmeliikmeline.

"AS-i Genteel finantsinvesteeringud on tundlikud börsihindade ja valuutakursside kõikumise suhtes. Varahaldusportfellid on koostatud konservatiivsel tasakaalu portfelli põhimõttel, kus riskid on globaalselt hajutatud valuutade, majandussektorite ja regioonide vahel, minimiseerides sel viisil võimalikke kahjusid majanduspoliitiliste ja makromajanduslike turbulentside ning börsilanguste korral," kirjutab ettevõtte omanik.

"Järgnevatel aastatel on kavas tasapisi vähendada portfelliinvesteeringute mahtu ning suurendada otseinvesteeringute osakaalu firma koguinvesteeringutes," lisab Mõis.

Genteel tegeleb ka raha laenamisega. Mullu laenati välja ligikaudu 361 000 eurot, aasta varem 343 000 eurot. Laenude pealt teeniti mullu intressi 157 400 eurot, aasta varem umbes 94 000 eurot. Eelmisel aastal maksti Genteelile laene tagasi 235 000 eurot, 2012. aastal peaaegu 141 000 eurot.