1. Kinnisvara väljarentimine. Kui sul on kinnisvara – suvila, talu, korter või maja –, siis saab seda nii lühi- kui ka pikaajaliselt välja üürida. See on ideaalne võimalus lisaraha teenida. Ehk soovib keegi veeta öö-kaks sinu korteris samal ajal, kui sa ise eemal viibid? Või kui sul on suvila, siis rendi see suvel välja selleks ajaks, mil sa ise seda ei kasuta. Airbnb on üks kanal, mille kaudu saab seda lihtsalt teha.

2. Müü maha kodus kasutult seisvad asjad. Uskumatu, kui palju meil on kodus väärtuslikke esemeid, mida me ei kasuta ja millest kellelgi teisel oleks palju rohkem kasu. Vaata kodus avatud silmadega ringi ja vaheta rahaks asjad, mis pole ammu kasutust leidnud.

3. Oma sõiduki väljarentimine. See vähekasutatud lisateenimise võimalus on suurepärane viis rahavoo suurendamiseks. Kui tead, et kasutad oma sõidukit vaid nädala sees, siis rendi see nädalavahetuseks välja. Autode rentimiseks omanikult omanikule on olemas väga mugav kanal – autolevi.

4. Oma asjade rent. Paljud asjad on kallid, nii et inimesed ei taha neid osta, kuid kasutaksid küll. Näiteks lumelaud, jalgratas, rulluisud, ehted, pidulikud kleidid. Anna inimestele teada, mis sul olemas on, ja et oled valmis neid asju rentima.
USA-s pani üks naine käima ülikallite käekottide laenutamise äri. Ta toetus oma kogemusele: need meeldisid talle väga, kuid olid liiga kallid, et endale osta. Lõpuks leidis ta siiski võimaluse, kuidas need endale soetada, ja nüüd rendib ta neid teistele naistele. Inimesed on valmis endale rentima asju, et mõnel sündmusel silma paista või lihtsalt saada osa millestki, mis nad endale igapäevaselt lubada ei saa.

5. Kirjuta e-raamat oma teadmistest. Sul on spetsiifilised teadmised, silmapaistvad kogemused või huvitav seiklus elus? Kirjuta sellest e-raamat ja jaga seda väikese raha eest. See korra ette võetud asi võib pikka aega sisse tuua.

6. Lihtsa teenuse osutamine. Vaata enda ümber ringi, äkki vajab keegi abi, mida saad tasu eest osutada! Näiteks naabrinaise muru niita või autoga kullerteenust osutada või mõne muu seadmega kellelegi tasu eest abiks olla.

7. Müü kellegi teise tooteid/teenuseid edasi. Üks hea viis lisaraha teenida on müüa edasi tooteid/teenuseid, mida sa ise usaldad ja mida julged ka parimale sõbrale soovitada. Võimalusel seo see oma töö või inimestega, kellega sa pidevalt näiteks trennis või muus huvigrupis kokku puutud. Kui nendes gruppides on mingi teenus või toode, mida tarbitakse pidevalt, siis lepi toote/teenuse edasimüüjaga kokku soodustus või vahendustasu, mis sa müügi pealt saad.

8. Muuda oma hobi rahaks. Kas mõni su hobidest on selline, mille eest teised on valmis maksma? Näiteks fotograafia, ehete valmistamine, küünalde valamine, õmblemine, vanade asjade parandamine, elektroonikatööd vms. Variante on palju!

9. Koolituste korraldamine. Tõenäoliselt oled sa mingis valdkonnas väga hea. Iga inimene on. Miks siis mitte korraldada väikseid koolitusi ja anda oma kogemusi-teadmisi inimestele edasi ja nii saada vastastikkust kasu. Igal alal on inimesi, kes soovivad ennast arendada. Väikeste koolituste korraldamisega sai alguse ka Edu Akadeemia. Tänaseks oleme aga jõudnud mastaabini, kus sel sügisel toome Eestisse Saku Suurhalli esinema maailmakuulsa Robert Kiyosaki.

10. Müü oma oskusi internetis. Näiteks on olemas selline portaal nagu fiverr.com, kus inimesed üle maailma pakuvad viie dollari eest teenuseid. Sa pakud küll ühte väikest teenust väga soodsalt, kuid see võib kaasa tuua suuremaid tellimusi.
Teenuseid, mis seal pakutakse, on meeletu arv.

11. Metsa- ja põllusaaduste müük. Kas su vanaema aed vohab marjadest? Või vanaisa talu taga olev mets seentest? Võta mõned tunnid, korja marju ja seeni ning müü need sõpradele-tuttavatele, metsasaaduste kokkuostjatele või mõnele turumüüjale maha.

12. Paku teenust või abi juhutöödel. Eestlaste loodud portaali goworkabit.com kaudu saad pakkuda lühitöid. Nii saad vabal päeval olla mõned tunnid olla abiks siin-seal poes, laos ja kohvikus ning teenida kiirelt lisaraha.

13. Pea blogi – see on tasuta tegevus, mis võib hakata raha sisse tooma. Paljud ettevõtted on valmis maksma reklaamiraha blogidele, mille lugejate arv on suur ja mis kõnetavad inimesi, kes on nende toodete/teenuste tarbijad.

14. Vahenda kinnisvara renti või halda kinnisvara. Hoia silmad ja kõrvad lahti – võib-olla on su tuttavatel või sugulastel kinnisvara, mis seisab või on vähe kasutusel. Paku välja, et hakkad seda välja üürima, võttes ise kokkulepitud protsendi rentimise ja üüriliste leidmise eest. Võid pakkuda ka, et haldad seda täies mahus: koristad pärast üürniku lahkumist ja sead uue üürniku jaoks korda, annad võtmed üle jne.

15. Müü tooteid hiigelpoe Amazon.com kaudu. Seal on võimalik müüa peaaegu kõike, sest sealt ostetakse ka kõike. Otsi välja mõni toode, mida väga paljud inimesed soovivad, loo oma bränd, lase tooted näiteks Hiinas valmis teha ning turusta Amazoni keskkonna kaudu.

16. Paku üritustel teenust. Kui sul tuleb nalja tegemine hästi välja ja saad lastega suurepäraselt hakkama, siis laenuta kostüüm ning paku end laste pidudele klouniks või multifilmitegelasest peojuhiks. Jõulud on tulemas ja siis alati jõuluvanasid tarvis.

17. Osuta lisateenust keeleoskusega. Kui oskad ladusalt mõnd võõrkeelt, siis paku vabakutselisena tõlketeenust või otsi välisfirmasid, kes vajavad eestikeelset tõlget.

18. Paku teenust õhtul pärast tööd. Õhtul on ju veel mitu tundi aega, et teha oskusliku ajaplaneerimise korral midagi, mis lisasissetulekut tekitab. Paku näiteks raamatupidamis-, koristamis- või lapsehoiuteenust.

19. Kirjuta artikleid väljaannetele, mis maksavad tasu. Online-meediakanalid, näiteks Delfi, pakuvad vabakutselistele kirjutajatele honorari.

20. Transporditeenuse pakkumine. Tänapäeval on väga lihtsalt võimalik oma autoga linnas inimestele küüdi pakkumise eest raha saada, ilma et peaksid olema seotud ühegi taksofirmaga ning omama selleks eraldi seadmeid peale auto ja nutitelefoni. Selline ettevõte nagu Uber pakub ka Tallinnas inimeselt inimesele transporditeenuse osutamise võimalust ja kõike vajalikku, et saaksid endale sobival ajal raha teenida.