Ühtekokku on viimase 11 aasta kestel ärikeeldu rakendatud aga 279 isiku suhtes, kellest 186 puhul kehtib ärikeeld ka praeguse seisuga. 2008. aastal kohaldati ärikeeldu 35 isiku suhtes ning neist 27 puhul toimib ärikeeld ka praegu. 2010. aasta kolme ja poole kuu jooksul on aga ärikeeldu jõutud rakendada 27 juhul, millest 26 on ka käesoleval ajal kehtivad.

Üldjuhul kohaldab kohus ärikeeldu pankrotistunud füüsilisest isikust võlgnike suhtes, kuid alati ei pruugi see nii olla. Lisaks võib kohus ärikeelu määrata ka juriidilise isiku juhtorgani liikmele, omanikule, prokuristile või raamatupidajale.

Tuntud tegelastest on praegu kehtiva ärikeelu all näiteks Eesti üks esimesi ärimehi Elmar Lepp (alates jaanuarist 2010), endine vandeadvokaat Ilmo Maaroos (maist 2005), olümpiamängudelt kuulsust kogunud judokas Indrek Pertelson (oktoobrist 2009), suurärimees Guido Sammelselg (detsembrist 2009), riigireeturiks tunnistatud Hermann Simm (aprillist 2009), alkoholitooja Onistar üks omanikke Aleksandr Tokarev (septembrist 2009) ja kullamüüjast endine Tallinna volikogu liige Leonid Tsingisser (oktoobrist 2009).

Ärikeelust vabanenute nimekirjast võib aga näiteks leida Tartu omaaegse kütusekuninga Jüri Lõsaki, vendadest äritandemi Andres ja Oleg Sõnajala ning Onistari endise suuromaniku Igor Savenkovi nime.