Prantsmaa globaalne finantsasutus pani andmed kokku ning tuli välja, et 2015. aastal oli kõige parem varaklass aktsiad. Keskiselt on väärtpaberite (ka dividendid on selle sees) tootlus 2 protsenti. See on väga närune tulemus. Siiski on see olnud parem kui pikaaegsetel võlakirjadel, lühiajalistel riikide võlakirjadel või muul varal. See tähendab, et aasta on olnud alates 1937. aastast kõige viletsam.

Analüütik Larry McDonaldi sõnul on see oluliseks põhjuseks, miks suured rahakunnid on sel aastal vara kaotanud. Aasta on olnud eriti murettekitav riskifondidele, mille keskmine tulemus on -4%.

„Legendidel nagu Warren Buffett, David Einhorn, Carlos Slim, kes on mu lemmikinvestorid, neil kõigil oli halb aasta," ütles McDonald.

Buffettil on möödumas halvim aasta pärast 2008. aastat. Bill Acman saatis Pershing Square Capitali investoritele kirja, et 2015. aasta võib olla nende ajaloo halvim.

Varasematel aastatel, isegi halbadel, on investorid mõned head tootlust andvad varad siiski leidnud. Seekord neid ei ole.

„2008. aasta oli aktsiaturgudel kohutav, aga võlakirjad kasvasid keskmiselt 22%. Sel aastal ei olnud ühelgi suurel varaklassil head aastat ning seega on kõigil raske," ütles McDonald.

Harvest Volatility Advisori analüütik Dennis Davitt soovitab siiski aktsiatesse uskuda. „Me tunneme, et nendes peituvad parimad võimalused."