Tehing jõustub 1. septembril 2014, misjärel kannab ERGO klientide pensionivara eest hoolt Nordea. Pensionifondide üleminek Nordeasse puudutab ligi 28 000 ERGO klienti. Tehingu tulemusel Nordea pensionifondide klientide arv Eestis kahekordistub ja varade maht suureneb 60 protsenti, kasvatades Nordea II samba turuosa 8 protsendini.

ERGO ja Nordea äritehing sai teoks mõlema ettevõtte pikaajalistest ärisuundadest lähtudes. „Oleme pensionivara valitsemisel olnud edukad ja meie klientidel on põhjust olla Nordea fondide tulemustega rahul,“ ütles Nordea Pensions Estonia juht Angelika Tagel pressiteates. „Kinnitame, et kogu protsessi vältel on kõigi klientide õigused ja huvid kaitstud,“ lisas ta.

„Nordea panga jaoks on tegu väga olulise strateegilise arenguga. Säästmis- ja investeerimisteenused on pangale ja paljudele meie klientidele võtmetähtsusega. Eesti parima pangana oleme kindlad, et meil on selles valdkonnas palju pakkuda,“ kinnitas Nordea panga juht Andreas Laane.

„ERGO pensionifondid on läbi aastate olnud edukad. Kuna meie põhivaldkonnaks on kindlustus, oleme otsustanud keskenduda vara- ja elukindlustusteenustele,” lisas ERGO Funds juhatuse liige Alo Alunurm.

2013. aastal alustasid Nordea ja ERGO koostööd elukindlustuse pakkumisel Nordea Eesti klientidele.„Seetõttu teame, et anname fondide valitsemise üle heale partnerile. Oleme mõlemad rahvusvahelised suurettevõtted, kelle jaoks on olulised professionaalsus, kliendikesksus ja hea teenindus,“ rõhutas Alo Alunurm.

Muudatus puudutab üksnes ERGO II ja III samba pensionifonde ning toimub klientide jaoks automaatselt. ERGO jätkab pensionide väljamakseteenuse (pensioni annuiteet), pensionikindlustuse ja teiste elukindlustustoodete pakkumist.

Kõikidele pensionifondide üleminekuga seotud klientidele saadetakse täpsustav info. Lisainfot saab ka ERGO ning Nordea kontoritest, klienditoe telefonidelt ja kodulehtedelt.

Fondivalitseja vahetus toimub 1. septembril 2014. Nordea ühendab ERGO pensionifondid sarnast strateegiat omava Nordea pensionifondiga 1. oktoobril 2014.

Mis on mis

ERGO on üks Baltimaade juhtivaid kindlustusgruppe, mis pakub kõiki kindlustustooteid: vara-, elu-, pensioni- ja ravikindlustust. ERGO Eesti kuulub rahvusvahelisse ERGO gruppi, mis on maailmas esindatud rohkem kui 30 riigis. Euroopas on ERGO üks suuremaid kindlustusseltse.

2013. aastal maailma juhtiva pangandus- ja rahandusajakirja The Banker poolt Eesti parimaks pangaks tunnistatud Nordea kuulub Põhjamaade suurimasse finantskontserni Nordea Bank AB. Nordea Pensions Estonia AS pakub Eestis pensionifonde alates 2008. aastast ning kuulub Põhjamaade suurimasse elu- ja pensionikindlustuse gruppi Nordea Life and Pensions.

Nordea on Eestis stabiilselt kasvanud, tugevdades positsiooni nõustava kodupangana. 2014. aasta I kvartalis kasvatas Nordea oma kliendibaasi eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 8,1% ning säästmis- ja investeerimistoodete mahtu 21%.