GMO fondijuht lausus, et turu poolt pakutavad ohud on vaid kasvanud.

„Investorina on praegu kõige keerulisem aeg,“ ütles ta Münchenis esinedes. „Raske on leida kusagil väärtust.“

Hiljuti müüs ta USA kvaliteetaktsiaid vähemaks ja suurendas fondis raha osakaalu. Nüüd on tal likviidsetes varades 20% fondist ja veel 30% on paigutatud võlakirjadesse, kirjutas Citywire Global.

„2007. ja 2008. aastal oli meil riskivabades varades 80% fondist,“ lausus ta. „See on nüüd esimene kord pärast 2008. aastat, kui meil on üle 50% varadest väga likviidsed.“

Hiljuti müüs ta Proctor & Gamble ja Microsofti aktsiaid. Müügi põhjus on selles, et aktsiad muutusid suhtarvude poolest liiga kalliks.

Montier arvab, et investeerimisvõimalusi võib veel leida arenevatelt turgudelt. Ta on ostnud Vene naftakompanii Lukoili ja Koreast Samsungi aktsiaid.

Tulles tagasi põrgustrateegiate juurde – leidis ta suisa kolm eri põrguolukorda.

Esiteks on võimalik stabiilne põrgu. See on kõige hullem ja vähem tõenäoline olukord, kus intressid jäävad pikaks ajaks madalale ja ostuvõimalusi on minimaalselt.

Teine stsenaarium on purgatoorium ehk puhastustuli. See on investoritele halbadest olukordadest parim. Selles olukorras kõigub turg madalate intresside ja tõusvate intressimäärade stsenaariumite vahel.

Kolmas stsenaarium on ebastabiilne põrgu, kus turg paneb punuma ühes suunas ja siis keerab aja jooksul suuna ümber.

„Ma ei tea, milline nendest tuleb,“ ütles ta. „Intressid võivad USAs sel aastal tõusta, kuid kindlalt ma ei arvestaks veel sellega.“

Ta jätkas, et investorid küsivad minult pidevalt, et kui kaua ma istun rahas ning mis on ajend, mis paneks mind rahajääki vähendama? Ta vastas, et ei oska seda veel öelda.

„Enim paneb mind muretsema stabiilise põrgu stsenaarium, mistõttu on parim hoida osa püssirohust kuivana,“ lausus ta.