Kuid kuna ta asus varakult krüptoraha maailma, on 32-aastane mees istumas suurima krüptorahavaranduse otsas.

Wu Bitman Technologies on maailma juhtiv krüptoraha kaevandamiseks vajalike seadmete tootja. Hiina ettevõtet on viis aastat ümbritsenud salapära. Nüüd plaanib ta kasvada välja krüptorahanduse sfäärist, mis võib kunagi viia avaliku aktsiapakkumiseni.

Wu rääkis, et Bitmani läinud aasta käive oli 2,5 miljardit dollarit. Temal ja kaasasutajal Micree Zhanile kuulub umbes 60 protsenti ärist. Bitmanil on vähe konkurente, kuid kui kasutada börsil olevaid kiibitootjate Nvidia ja MediaTeki aktsiate suhtarve, oleks ettevõte väärt umbes 8,8 miljardit dollarit. Sellisel juhul oleks kahe kaasasutaja varandus kokku 5,3 miljardit dollarit.

Wu, kellel olevat ettevõttes väiksem osalus kui Zhanil, keeldus avaldamast oma rikkust, kui palju tal on krüptorahasid või muid investeeringuid. Varem ütles ta, et Bitmain on väärt 12 miljardit dollarit. Zhan ei soovinud teemat kommenteerida.

Seni on nende rikkuse suurus vaid spekuleerimisobjektiks, kuid see võib varsti muutuda, kui ettevõte võtab ette börsitee.

Bitmaini põhikonkurent Canaan on juba esitanud avalduse Hongkongis aktsiapakkumise tegemiseks. Asjaga kursis olevate allikate sõnul otsivad nad umbes miljard dollarit investorite raha.

Ettevõtte toodetavad vidinad on hädavajalikud krüptorahade kaevandmiseks. Investeerimispanga Sanford C. Bernsteini veebruaris avaldatud analüüsi kohaselt on Bitmaini turuosa krüptorahakaevandamiseks vajalike seadmete turul kuni 80 protsenti.

Ühtlasi kuulub ettvõttele ka AntPool ja BTC.com, kes kontrollivad umbes enam kui 40 protsenti maailma bitcoini kaevandamise võimsusest, teatas blockchain.info.