Toona võlus telefon ussimängu, tugeva korpuse ja kauakestva akuga. Uus telefon on originaalist suurema ekraaniga ja maksab vaid 49 eurot. Telefoniga saab rääkida 22 tundi ja laadimiseta võib ta aku ooterežiimil kesta terve kuu. Paljud nutitelefoniomanikud näevad selles erksavärvilises telefonis varutelefoni, kirjutab Reuters.

Analüütikud tervitavad retrogambiiti, kuid see ei ole ainus mudel, mis tuleb müügile. HMD toob turule ka keskmise hinnaklassi ehk 139 kuni 299 eurot maksvad mobiiltelefonid.

2014. aastal müüs kunagi mobiiltelefonide turgu valitsenud Nokia oma halvas seisus mobiiltelefoniäri Microsoftilt seitsme miljardi dollari eest, jäädes mobiilsidevõrkude kompaniiks, kellel on suur patendiportfell. Läinud aastal sai Soome firma HMD Global Nokia brändi kasutusõiguse 10 aastaks. Ettevõtet juhib Nokia eks-juht ja firmal on Hiina elektroonikagigandi Foxconni toetus.

Tööstusharu analüütikud peavad Nokia 3310 2017. aasta üheks hitttooteks.

„HMD-l on retrohitt,” ütles Forrester Researchi tarbeelektroonikaanalüütik Thomas Husson.

Originaal 3310 müüdi 126 miljonit telefoni, millega telefon on maailma ajaloo müügiedult 12. kohal. 12-st suurima müügieduga telefonimudelist üheksa on Nokia omad.

Uues telefonis on olemas kunagine ajaraiskamisotstarbeline ussimäng.

HMD teatas, et tema kolm nutitelefoni hakkavad kasutama Google Android-operatsioonisüsteemi.

„Meie tulevik on Androidi nutitelefonides,” ütles HMD Globali juhatuse esimees Arto Nummela.