Mobius Capital Partners otsib väljastpoolt investoreid ja soovib kahe-kolme aastaga kaasata umbes miljard dollarit.

Aktiivnse aktsiastrateegiaga varahaldusfirma plaanib keskendada investeeringud umbes 25 erinevale aktsiale. Juuhis hakkab pihta tegevus milleks otsitakse üheksat investeerimisjuhti. Ettevõte investeerib Indiasse, Hiina, Ladina-Ameeriaksse ja piiriturgudele. Viimaste sekka kuulub ka Eesti.

„Ma ei olnud pensionile jäämiseks valmis,“ tunnistas ta Bloombergile. „Küll aga olin valmis midagi uut proovima pärast 30 aastat tööd Franklin Templetonis. Ajal kui kogu raha läheb ETFidesse ja passiivsetesse fondidesse on vajadus aktiivse investeerimisstrateegia järele, kus me läheme ettevõtetesse ja püüame seal saavutada muutust.“

Teisteks äripartneriteks on aasta algul Franklin Templetonist lahkunud Carlos Hardenberg ja 2,7-miljardi dollarilist Rumeenia fondi juhtinud Greg Konieczny. Nad saavad ettevõttes võrdsed osalused. Mobius Capital Partnersi peakontor luuakse Londoni ja fondid registreeritakse Luksemburgis.

Kes Mobiuse fondi investeeris 1987. aastal 100 000 dollarit, koges rahapaigutuse kasvu 2015. aastal 3,3 miljoni dollarini.