A. Le Coq Special Stout on pehme maitse ja sügava värvusega tume õlu, mille alkoholisisaldus on 6,0%. Tegemist on esimese Eestis toodetud tumeda õllega, mis on valmistatud maailma vanimal õllepruulimise viisil — pinnakääritusmeetodil. Talvise uudisõlle põhikomponentideks on vesi, humal ning erilised linnased ja pinnakäärituspärm.

Tegemist on talvehooaja uudistootega, mida plaanitakse müüa kahe kuuga enam kui veerand miljonit liitrit. Ettevõte investeeris tootearendusse ning turuletoomisse üle miljoni krooni.

A. Le Coq Tartu Õlletehase juhi Tarmo Noobi sõnul rikastab Special Stout siinset õllevalikut pika traditsiooniga õllesordiga, mille võidukäik algas Iirimaal juba 19. sajandil. “A. Le Coq Special Stout on järg kevadel lansseeritud heledale pinnakääritusmeetodil valmistatud English Ale´le, mis on kujunenud õllegurmaanide suureks lemmikuks,“ kinnitas Noop.

Noobi sõnul on kuulsaimaks stoutiks maailmas iirlaste lemmikõlu Guiness. Noop lisas, et stouti ei ole Eestis varem toodetud peamiselt selle keerulise valmistamismeetodi tõttu.

Pinnakääritamismeetodil valmistatakse veel õllesorte nagu ale, porter ja nisuõlu ning need on levinud eelkõige Suurbritannias ja Iirimaal. Algselt nimetati stoutiks iga õlu, mis oli traditsioonilisest kangem, hiljem sai sellest tumeda õlle sünonüüm. 19 sajandi lõpus oli stout tuntud kui tugevdav ja tervendav jook, mida kasutati sageli just arsti soovitusel.

Uudisõlu tuleb müügile 0,5-liitristes klaaspudelites ning nelipakkides. Pudeli A. Le Coq Special Stouti hind poodides jääb vahemikku 9.50 — 9.90.