Uut toodet plaanitakse müüa kahe kuuga enam kui veerand miljonit liitrit. Ettevõte investeeris tootearendusse ning turuletoomisse üle miljoni krooni.

A. Le Coq Special Stout on pehme maitse ja sügava värvusega tume õlu, mille alkoholisisaldus on 6%. Tegemist on esimese Eestis toodetud tumeda õllega, mis on valmistatud maailma vanimal õllepruulimise viisil – pinnakääritusmeetodil. Õlle põhikomponentideks on vesi, humal ning erilised linnased ja pinnakäärituspärm.  Uudisõlu tuleb müügile 0,5-liitristes klaaspudelites ning nelipakkides. Pudeli A. Le Coq Special Stouti hind poodides jääb vahemikku 9,5-9,9 krooni.

A. Le Coq Tartu Õlletehase juhi Tarmo Noobi sõnul rikastab Special Stout siinset õllevalikut pika traditsiooniga õllesordiga, mille võidukäik algas Iirimaal juba 19. sajandil. “A. Le Coq Special Stout on järg kevadel lansseeritud heledale pinnakääritusmeetodil valmistatud English Ale´le, mis on kujunenud õllegurmaanide suureks lemmikuks,“ kinnitas Noop. Noobi sõnul on kuulsaimaks stout`iks maailmas iirlaste lemmikõlu Guiness. Noop lisas, et stout`i ei ole Eestis varem toodetud peamiselt selle keerulise valmistamismeetodi tõttu.

Pinnakääritamismeetodil valmistatakse veel õllesorte nagu ale, porter ja nisuõlu ning need on levinud eelkõige Suurbritannias ja Iirimaal. Algselt nimetati stout´iks iga õlu, mis oli traditsioonilisest kangem, hiljem sai sellest tumeda õlle sünonüüm. 19 sajandi lõpus oli stout tuntud kui tugevdav ja tervendav jook, mida kasutati sageli just arsti soovitusel.

A. Le Coq Tartu Õlletehas on Eesti suurim joogitootja, ettevõtte müügimaht Eestis oli 2006. aasta esimesel kaheksal kuul 76 miljonit liitrit, mis oli 15 % võrra suurem kui eelmisel aastal samal perioodil. A. Le Coq toodab kokku 16 erinevat õllesorti.