Kommentaari andes tegi ta aga reljeefselt väljendudes selgeks, et Eesti otsustajatel pole välisinvesteeringute vastu vähimatki huvi.

„Starwoodi esindaja käis mitu korda Tallinnas, et kinnitada huvi Sheratoni hotelli rajamiseks. Sadama piirkonna vastu tundsime huvi, sest lennuühendusi ju erinevalt Riiast Tallinnas ei ole. Laevadega suudab mingi osa turistidest siiski liigelda. Leidsime, et sama piirkonna vastu tunneb huvi ka Hard Rocki juhtkond, kellel oli valmidus Tallinnasse meelelahutuskeskus rajada," ütles Oja.

"Nendega kombineeritult oli investeeringute maht kokku enam kui 300 miljonit eurot. Luua hinnanguliselt mitu tuhat töökohta, tuua maksutulu riigile ja linnale. See oleks väärinud ehk vähemalt korra valitsuskabinetis arutamist. Seda kunagi ei toimunud. Ainukesed, kes olid nõus kohtuma, olid kolm sotside ministrit. Jõuministrid, kes majandusküsimustes otsuseid teevad (või ei tee), välisinvesteeringuid arutada ei soovi. Tallinna linnast ei ole mõtet üldse rääkida," lisas ta.

"Hinnanguliselt oli meil sel teemal kokku enam kui 150 kohtumist ja koosolekut. Sealhulgas EAS-i, Tallinna linna, eri parteide esindajatega, Sadama nõukogu ja juhatuse liikmetega, Riigi Kinnisvaraga, ehitajatega, hotellikettide operaatoritega, arhitektidega jne. Tellisime ka sotsiaalmajanduslike mõjude hinnangu, mis saadeti ka valitsusliikmetele. Keegi toru ei võta," sõnas Oja.

"Praegu on meil valitsus, kes ei ole välisinvesteeringutest huvitatud. Võrreldes muu maailma riikidega, on meie valitsuse suhtumine välisinvesteeringute saamisesse pehmelt öeldes neutraalne. Suhtumine kajastub väga ilmekalt ka välisinvesteeringute statistikas. See on ilmselt see Exceli leht, mis on peaministri majandusnõunikel hide funktsiooni alla sattunud. Kõik peavad ainult koosolekuid ja joovad kohvi,” leidis ta.