Burkina Faso pealinn Ouagadougou on kaetud tolmust ja ilma kaitsevestita kaks seitsme aastast poissi laovad kive anumatesse. Üks nendest seisab sama suure kivihunniku ees, kui ta ise on. Ta on üks Pissy graniidikaevanduse lapstöölistest.

60% lapsi vanuses viis kuni seitseteist on seotud sellise tööga, kirjutas Yahoo. Tööpäevad kaevandustes on pikad ning tööd tehakse kuus kuni seitse päeva nädalas. Samuti on olematu tööohutus. Nimelt tehakse tööd lühikestes üleriietes ja plätudes, olgugi, et töökeskkond nõuaks kaitserõivastust.

Lapsed vigastavad end tööd tehes tihtipeale, väga levinud on käehaavad ja traumad. Kõige suuremaks murekohast on aga fakt, et lapsed hingavad suures koguses sisse ka graniiditolmu, mis kopsudes ladestub ning seetõttu on keha hapnikust alavarustatud.

Lapsed viivad kivid pea peal kaevandusest välja ning müüvad need ehitusfirmadele, kes ostavad kivid ehitamaks teid ja maju. Lapsed teenivad umbes kaks dollarit päevas.

Ka kodus eeldatakse lastest varakult tööle asumist ning isegi, kui vahel lapsed üritavad raha koguda kooliõpikute jaoks, siis vaadatakse nende peale negatiivselt. Seda, kui laps soovib käia koolis, mitte aidata peret kaevanuduses, peetakse laiskuseks.

Rahvusvahelise Tööjõuorganisatsiooni kohaselt ainult 40% Burkina Faso lastest käivad koolis. Kohalik valitsus küll üritab soodustada laste koolis käimist ehitades kooli kaevanduste lähedale ning läbi viidi ka suur, 40 miljoni eurone projekt koolide ehitamiseks, siis tänasel päeval vaevleb see väidevatalt eelarve puudujäägi käes.